22 dec. 2015 | 18:21

ASUS lansează routere Wi-Fi cu 4G

ACTUALITATE
ASUS lansează routere Wi-Fi cu 4G

ASUS a lansat modelele 4G-AC55U și 4G-N12, două routere Wi-Fi cu modem 4G LTE încorporat, ce oferă viteze ridicate pentru conexiuni de date prin intermediul rețelelor mobile.

Aceste routere sunt ideale pentru locațiile unde liniile cablate sunt lente sau inexistente. Routerele pot fi utilizate ca o soluție de backup, acasă sau la birou, în cazul întreruperii rețelei cablate.

Noile modele au dimensiuni compacte și suportă conexiunile 4G LTE sau Ethernet WAN, fiind extrem de flexibile. 4G-AC55U are două porturi WAN și capacități de backup pentru întreruperile conexiunii de internet. 4G-AC55U folosește standardul Wi-Fi dual-band 802.1ac (AC1200), în timp ce 4G-N12 suportă 802.11n (N300) pentru partajarea convenabilă a conexiunii la internet. Antenele externe maximizează acoperirea și oferă un semnal wireless puternic și stabil pentru toate dispozitivele conectate.

Pentru a accesa internetul, utilizatorii trebuie să introducă în slot un SIM 4G LTE sau un micro-SIM, să alimenteze routerul, iar dispozitivul se va conecta automat la rețeaua mobilă prin antena externă dedicată. Pentru evitarea unor costuri suplimentare, utilizatorul are posibilitatea să limiteze volumul de date mobile. Ambele modele sunt ușor de administrat, oferind o procedură simplă, în trei pași, prin intermediul interfeței grafice ASUSWRT, cu indicatoare pentru semnal, ajutor la instalare și diagnosticare.

4G-AC55U: Conectivitate avansată de mare viteză

ASUS 4G-AC55U suportă conexiuni 4G LTE de până la 150Mbit/s pentru download și până la 50Mbit/s pentru upload, de cinci ori mai rapid ca HSPA+. Acesta beneficiază de cele mai noi standarde Wi-Fi dual-band 802.11ac pentru viteze cumulate de până la 1167Mbit/s în benzile de frecvență de 2.4GHz și 5GHz. Antena externă Wi-Fi și frecvențele radio reglate cu finețe oferă o acoperire extinsă. 4G-AC55U are două porturi WAN, conexiunea Internet – Ethernet fiind disponibilă prin intermediul unui port Gigabit Ethernet WAN dedicat.

Suportul pentru tratarea întreruperilor și a erorilor de conexiune presupune că odată ce o legătură este indisponibilă, 4G-AC55U va trece automat pe conexiunea secundară, oferind fluiditate în activitate.

4G-AC55U integrează patru porturi Gigabit Ethernet LAN pentru mai multă flexibilitate. Indicatoarele LED informează utilizatorii despre starea routerului și permit diagnosticarea facilă, inclusiv verificarea puterii semnalului rețelei mobile pentru poziționarea mai bună a routerului. 4G-AC55U include și un port USB 2.0 pentru partajarea convenabilă a imprimantelor și a dispozitivelor de stocare.

asus router 2
4G-N12: Un partener 4G LTE ideal 

ASUS 4G-N12 beneficiază de o mulțime de funcții, ce le permit utilizatorilor să se bucure de rețelele mobile de mare viteză, atât acasă, cât și la birou. Dispunând de viteze 4G LTE de până la 100Mbit/s (download) și 50Mbit/s (upload), plus viteze Wi-Fi 802.11n de până la 300Mbit/s, 4G-N12 este recomandat celor care doresc o alternativă entry-level la conexiunile cablate. Pe lângă integrarea modemului 4G LTE, unul dintre cele patru porturi LAN poate fi configurat ca Ethernet WAN, utilizatorii având flexibilitate în alegerea conexiunii preferate.