Apple promite îmbunătățiri pe hardware și iOS pentru Apple Watch 2, începând cu iunie 2016

Apple promite îmbunătățiri pe hardware și iOS pentru Apple Watch 2, începând cu iunie 2016

Deși lansat cu surle și trâmbițe, Apple Watch nu a impresionat specialiștii și jurnaliștii în tehnologie, și nici pe consumatorii cu un anumit discernământ tehnic. În ciuda acestui fapt, Apple promite că-și va lua revanșa la mijlocul anului viitor.

Apreciat mai degraba de către fanii Apple, smartwatch-ul companiei americane a dezamăgit un număr mare de potențiali clienți, făcându-i pe aceștia sa se orienteze în final către produesele de la Motorola și LG.

Mai mult chiar, producători de smartwatch-uri exclusiviste precum TAG Heuer au reușit să intre într-o piață considerată proprie de către Apple, introducând un produs mai exclusivist chiar decât faimosul Apple Watch Hermès.

În acest sens, Quanta Computers, compania care asamblează ceasurile Apple, a dezvăluit presei planurile pe care compania americana le are pentru a îmbunătăți următoarea generație de smartwatch-uri. Deși nu sunt specificate niște numere sau date anume, Apple plănuiește să îmbunătățească în general componentele aparatului și, evident, sistemul de operare.

Cei de la Quanta menționează de asemenea că noul smartwatch va fi lansat undeva în a doua jumătate a lui 2016, dată ce va coincide cu celelalte lansări ciclice anuale a produselor Apple. Așa cum firma americană ne-a obișnuit, e posibil ca noua generație de Apple Watch să fie în mare parte identic cu cel de acum, dar va avea un ecran puțin mai subțire pentru a susține o baterie mai mare.

Momentan e incert dacă Apple va reuși să preia din piața smartwatch-urilor mid și high-end pierdută in fața TAG Heuer și Motorola, dar cu siguranță un eventual progres într-o direcție îmunătățită va fi binevenită de către toții posesorii unui smartwatch.

Citește și: