Apple penalizează într-un mod agresiv publicaţia iFixit

Apple penalizează într-un mod agresiv publicaţia iFixit

Dintr-un punct de vedere, nimeni nu este perfect, dar cei de la Apple nu acceptă imperfecţiuni nici în interiorul companiei şi nici de la publicaţii gen iFixit.

Nu cred că vă mai aduceţi foarte mulţi aminte de un scandal din urmă cu câţiva ani în care Steve Jobs a avut o atitudine foarte agresivă împotriva Gizmodo. În contextul respectiv, problema majoră era că respectiva publicaţie online pusese mâna pe un iPhone 4 în format prototip, uitat într-un bar de către un angajat Apple şi i-au făcut un scurt review care a făcut valuri pe întregul mapamond. Dintr-un punct de vedere, această poveste care îi implică pe cei de la iFixit are cea în legătură cu respectivele manifestări agresive împotriva Gizmodo.

Înainte de lansarea oficială a noului Apple TV, pentru ca Apple să se asigure că va avea un magazin de aplicaţii suficient de stufos, a trimis versiuni de test ale dispozitivului către mai mulţi dezvoltatori. Din păcate, unul dintre respectivii dezvoltatori şi-a trimis unitatea către iFixit pentru a fi dezasamblată piesă cu piesă. În contextul în care aparatul ilustrat în imaginea de mai sus nu este nici pe departe un produs comercial, Apple a luat-o personal acţionând, dintr-un punct de vedere, cum ştiu ei mai bine. Din acest moment, aplicaţia oficială a iFixit nu mai poate fi descărcată din App Store. Mai mult decât atât, creatorul ei este trecut pe o listă neagră şi nu va mai putea publica niciodată o aplicaţie gratuită sau contra cost în magazinul virtual Apple.

Dacă este să fim pragmatici, cei de la iFixit se aşteptau la un astfel de tratament, dacă nu cumva unul un pic mai grav. Partea tristă este că nimeni nu ştie cat va mai dura. Astfel, dacă vă bazaţi în trecut pe sfaturile din aplicaţia omonimă iFixt pentru a repara un gadget, veţi fi nevoiţi de acum să folosiţi website-ul de mobile.

Citește și: