Apple introduce marea schimbare în iOS 9. Veţi putea vorbi la telefon de pe iPad

, 12 Iun, 06:38

Prin intermediul funcţiei Cotinuity, se pare că în , posesorii de iPhone şi iPad cu o conexiune celulară de date vor putea iniţia apeluri telefonice.

Încă de la prima generaţie de Galaxy Tab capabilă să iniţieze apeluri pe o conexiune de date 3G, fanii Apple s-au întrebat dacă vor avea şi ei vreodată posibilitatea să vorbească la telefon printr-un iPad. Răspunsul la această dilemă, cel puţin parţial, a venit odată cu lansarea iOS 8. La momentul respectiv, gigantul din Cupertino a anunţat Continuity, un sistem prin care iPad-urile şi Mac-urile puteau recepţiona apeluri telefonice cu condiţia să fie în aceeaşi reţea WiFi şi să folosească acelaşi ID Apple cu un iPhone.

, funcţia Continuity va fi extrapolată. Condiţia prezenţei unei conexiuni WiFi în preajmă pentru ca aceasta să funcţioneze va fi eliminată complet. Odată cu lansarea oficială a noului sistem de operare, vă puteţi lăsa telefonul acasă şi nu veţi pierde nici un apel dacă v-aţi luat în deplasare iPad-uri vostru cu conectivitate 3G/4G. Practic, aveţi nevoie de o conexiune la internet pe un alt iDevice sau Mac, indiferent unde vă este localizat iPhone-ul, pentru ca cineva să vă poată suna, iar voi să puteţi răspunde la SMS-uri şi apeluri telefonice.

Din păcate, înainte ca respectiva funcţie să fie propagată la scară largă, operatorii de telefonie trebuie să-şi dea acordul, cum s-a mai întâmplat de altfel în urmă cu câţiva ani când nu toate iDevice-urile permiteau utilizarea lor ca hotspot mobil. În Statele Unite de exemplu, doar T-Mobile a adoptat noul standard intitulat Wi-Fi Calling.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail