12 iun. 2015 | 06:38

Apple introduce marea schimbare în iOS 9. Veţi putea vorbi la telefon de pe iPad

ACTUALITATE
Apple introduce marea schimbare în iOS 9. Veţi putea vorbi la telefon de pe iPad

Prin intermediul funcţiei Cotinuity, se pare că în , posesorii de iPhone şi iPad cu o conexiune celulară de date vor putea iniţia apeluri telefonice.

Încă de la prima generaţie de Galaxy Tab capabilă să iniţieze apeluri pe o conexiune de date 3G, fanii Apple s-au întrebat dacă vor avea şi ei vreodată posibilitatea să vorbească la telefon printr-un iPad. Răspunsul la această dilemă, cel puţin parţial, a venit odată cu lansarea iOS 8. La momentul respectiv, gigantul din Cupertino a anunţat Continuity, un sistem prin care iPad-urile şi Mac-urile puteau recepţiona apeluri telefonice cu condiţia să fie în aceeaşi reţea WiFi şi să folosească acelaşi ID Apple cu un iPhone.

, funcţia Continuity va fi extrapolată. Condiţia prezenţei unei conexiuni WiFi în preajmă pentru ca aceasta să funcţioneze va fi eliminată complet. Odată cu lansarea oficială a noului sistem de operare, vă puteţi lăsa telefonul acasă şi nu veţi pierde nici un apel dacă v-aţi luat în deplasare iPad-uri vostru cu conectivitate 3G/4G. Practic, aveţi nevoie de o conexiune la internet pe un alt iDevice sau Mac, indiferent unde vă este localizat iPhone-ul, pentru ca cineva să vă poată suna, iar voi să puteţi răspunde la SMS-uri şi apeluri telefonice.

Din păcate, înainte ca respectiva funcţie să fie propagată la scară largă, operatorii de telefonie trebuie să-şi dea acordul, cum s-a mai întâmplat de altfel în urmă cu câţiva ani când nu toate iDevice-urile permiteau utilizarea lor ca hotspot mobil. În Statele Unite de exemplu, doar T-Mobile a adoptat noul standard intitulat Wi-Fi Calling.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele