Apple are cele mai performante procesoare de pe piață în prezent

Apple are cele mai performante procesoare de pe piață în prezent

Un test efectuat pe AnTuTu ne arată că Apple produce cele mai performante procesoare de pe piață.

Piața procesoarelor a devenit un extrem de competitivă în ultimul timp. Pe lângă Samsung, care a reușit să le dea o lovitură importantă celor de la Qualcomm odată cu lansarea chip-uli Exynos 7420, un impact mare l-au avut și chinezii de la Huawei. Într-un grafic afișat de cei de la Phonearena, Kirin 950, produs de Huawei, ocupă locul 3 într-un top al celor mai performante procesoare disponibile pe piață în acest moment.

Benchmark

Chiar și așa, dispozitivul chinezilor nu reușește să le întreacă pe cele produse de Apple. Astfel, clasamentul respectiv ne arată că Apple are cele mai performante două procesoare disponibile pe piață în prezent. Apple A9, implementat pe iPhone 6S și 6S Plus, și Apple A8X ocupă, astfel, primele două poziții. Primul dintre acestea are un scor de 123.567, în timp ce al doilea a reușit să obțină nu mai puțin de 98.901.

Kirin 950, de cealaltă parte, a înregistrat un scor de 92.746, fiind urmat de Exynos 7420. După cu se poate vedea în imaginea de mai sus, unele procesoare precum Snapdragon 820, Exynos 8890, Helio X20 sau Apple A9X nu au fost incluse. Exynos 8890, de exemplu, ar fi fost supus unui benchmark pe AnTuTu, unde a obținut un scor remarcabil de peste 103.000. Dintre toate cele patru procesoare menționate mai devreme, doar Apple A9X a fost deja implementat. Acesta a fost utilizat în construcția noului iPad Pro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: