13 oct. 2015 | 13:47

Aplicații românești pe care trebuie să le ai

FEATURE
Aplicații românești pe care trebuie să le ai

Există destul de multe aplicații românești, și chiar dacă nu sunt suficient de variate, sunt demne de luat în seamă. La o privire aruncată prin Google Play, le-am selectat pe câteva dintre cele mai reușite și utile.

Din păcate, nu apar prea des aplicații românești, dar poate că extinderea pieții telefoanelor mobile le va da mai mult curaj programatorilor. Până acum, există câteva de bază, pe care noi le-am încercat și le recomandăm cu încredere.

Aplicații românești pe care trebuie să le ai – Bitdefender

Dacă ai impresia că nu ai nevoie de un antivirus pe telefon, te înșeli. Prin urmare, lista începe cu una dintre cele mai bune aplicații românești pentru Android și poate și cea mai importantă atunci când ai un dispozitiv mobil cu acest sistem de operare. E foarte important să te protejezi de viruși și fișiere nedorite.

Cei de la Bitdefender sunt renumiți pentru soft-urile antivirus pentru calculatoare, dar sunt cât se poate de populari și cu aplicația antivirus pentru telefoane mobile. În plus, de la același producător, chiar dacă nu au un la fel de mare succes, găsiți și aplicații care să vă protejeze bateria sau sistem antifurt pentru telefon. Poți descărca aplicația gratuit de AICI.

Bitdefender

Aplicații românești pe care trebuie să le ai – Star Taxi

Dacă nu folosești Uber din motive doar de tine știute, Star Taxi este o aplicație foarte bună, dar care este disponibilă, din păcate, doar în câteva orașe, printre care București, Brașov, Timișoara, Chișinău. Oricum, după succesul pe care l-a înregistrat este foarte probabil să se extindă în și mai multe orașe.

Cu ajutorul acestei aplicații îți poți comanda un taxi, însă îl poți alege pe cel mai apropiat de tine, poți să îl urmărești prin GPS unde este și scapi de așteptarea la telefon pentru a prinde o mașină în serile aglomerate. O poți descărca gratuit de AICI.

Star Taxi

Aplicații românești pe care trebuie să le ai – ING HomeBank

Pentru clienții ING, această aplicație e de nelipsit. Îți verifici conturile, faci transferuri în lei și îți verifici istoricul tranzacțiilor. Scanezi facturi de utilități cu funcția FastPay și formularul de plată se autocompletează cu toate datele necesare. De asemenea, poți să localizezi orice ATM și office ING cu funcția Locator. Are o interfață plăcută și e ușor de folosit. Aplicația este disponibila pentru telefoanele cu sisteme de operare Android și iOS.

ING HomeBank

Aplicații românești pe care trebuie să le ai – Cards4u

O altă aplicație interesantă despre care am aflat la Internet Mobile World 2015 ar fi Cards4u. care funcționează precum un portofel virtual pentru carduri de fidelitate, Astfel, nu mai trebuie să scotocești prin toată geanta după cardul de cumpărături de la un anumit magazin, de exemplu, pentru că le ai pe toate la un loc. Poate fi descărcată gratuit de aici.

Cards4u

Aplicații românești pe care trebuie să le ai – Cinemagia

Dacă eşti în oraş şi vrei să decizi la ce film să mergi înainte de a ajunge la cinema, această aplicaţie este ideală: vezi programul cinematografelor din toată ţara şi poţi chiar să faci rezervări pentru un anumit film, nu înainte de a afla detalii despre filme şi de a viziona trailere.

De asemenea, ai posibilitatea să cumperi direct din aplicaţie bilete la filmele care rulează la cinematografele Băneasa Grand Cinema Digiplex, Hollywood Multiplex şi Movieplex, prin intermediul unui card bancar. Este disponibilă pentru iOS și Android.

Aplicații românești pe care trebuie să le ai – Auto.ro

Probabil cea mai utilă aplicaţie pentru şoferi, Auto.ro îţi indică cele mai apropiate benzinării, parcări, vulcanizări, spălătorii, service-uri sau staţii ITP în funcţie de localizarea ta prin intermediul sistemului GPS.

De asemenea, poţi să plăteşti rovigneta direct din aplicaţie, poţi să calculezi timbrul de mediu şi poţi să primeşti notificări atunci când se apropie perioada de expirare pentru RCA, rovigneta sau rata lunară la maşină. O găsești gratuit aici.

Aplicații românești pe care trebuie să le ai – FoodPanda

Serviciul foodpanda este disponibil și prin aplicația gratuită pentru dispozitivele Android si IOS, fie telefon sau tabletă. În câțiva pași simpli, poți accesa serviciul foodpanda de oriunde ai fi. Aplicația îți dă posibilitatea de a salva restaurantele preferate precum și comenzile efectuate, cum ar fi Trattoria Belvedere sau Chopstix; În plus, poți citi review-uri plasate de către clienții anteriori, poți folosi discounturi și vouchere promoționale dar ai și posibilitatea de a achita comanda online sau cash la livrare.

foodpanda

Aplicații românești pe care trebuie să le ai – Intersect

Cei de la Intersect au pornit o aplicație care te conectează cu persoane pe care le-ai văzut de-a lungul zilei, iar dacă ai ratat momentul de a vorbi cu cineva din stație sau dintr-o cafenea, trebuie doar să o descarci și vorbiți acolo. E un fel de Tinder, dar adaptat pentru momentele în care îți atrage atenția cineva pe care ai văzut întâmplător și ți-a plăcut. Este disponibilă AICI.

Aplicații românești pe care trebuie să le ai – Zonga

Fiecare aplicație Android pentru muzică are ceva care o diferențiază de celelalte. Una dintre cele mai bune este chiar aplicația românească Zonga, care îți pune la dispoziție peste 25 de milioane de piese. Pentru o sumă lunară modică, poți descărca orice piesă și poți crea playlisturi offline, pentru a fi ascultate atunci când nu ai Internet. Este ușor de folosit, iar pe baza melodiilor ascultate, aplicația îți oferă recomandări similare. În plus, este compatibilă cu orice dispozitiv și poate fi descărcată de AICI.

zonga