Aplicații pentru transportul în comun

Aplicații pentru transportul în comun

Traficul din orașe pune la încercare răbdarea oricărui călător, iar un simplu drum cu mijloacele de transport în comun se poate transforma într-un test de rezistență.

Telefonul mobil poate reprezenta însă soluția pentru o călătorie comodă și plăcută, de la A la Z, datorită aplicațiilor pentru smartphone-uri. 

În primul rând, se poate lua în calcul achiziționarea unui abonament lunar, prin intermediul aplicației Abonament RATB, disponibilă pentru locuitorii din București. Aceasta permite cumpărarea în timp real a unui abonament lunar sau de o zi pe liniile de transport public din București, plata fiind realizată prin intermediul operatorului de telefonie mobilă al utilizatorului.

Bucureștenii care preferă călătoriile cu metroul au la dispoziție Bucharest Metro Guide, o aplicație ce include o hartă actualizată a stațiilor de metrou și a rutelor de transport. În plus, aplicația caută poziția utilizatorului pentru a găsi cea mai apropiată stație de metrou și traseul optim pentru a ajunge la destinația dorită în cel mai scurt timp, potrivit experților EuroGSM. 

În plus, pentru a estima cât mai corect timpul necesar pentru a ajunge într-o anumită parte a orașului, aplicația Transport București oferă informații despre orele de sosire ale mijloacelor de transport în comun în orice stație.

Clujenii au la dispoziție aplicația Bilete Bus (CTP) Cluj, care în afara posibilității de a achiziționa bilete sau abonamente, oferă și informații despre liniile de transport în comun din Cluj-Napoca, în timp ce InfoBus Cluj include orarele autobuzelor, troleibuzelor și tramvaielor din oraș.

Locuitorii din Timișoara au și ei posibilitatea de a afla detalii despre traseele și orele de sosire ale fiecărui autobuz sau tramvai cu ajutorul aplicației Public Transport – Timișoara. Orele de sosire afișate sunt calculate în timp real prin intermediul dispozitivelor GPS instalate în fiecare vehicul, astfel încât călătorii să știe exact cât au de așteptat în stație.

Citește și:
Etichete: