Aplicația ”My most used words” de pe Facebook îți poate pune în pericol confidențialitatea

Aplicația ”My most used words” de pe Facebook îți poate pune în pericol confidențialitatea

Dezvoltată independent de compania Vonvon.me, aplicația ”My most used words” de pe Facebook este un mic chestionar care detectează cele mai folosite cuvinte în statusurile pe care tu sau prietenii tăi le folosiți. Aparent, aplicația încalcă o grămadă de regulamente de confidențialitate a contului tău atunci când îți scanează fiecare status pe care l-ai pus pe rețeaua de socializare timp de un an.

Cu politicile de confidențialitate nu sunt de glumit, cel puțin în America, unde băieții de la Comparitech au descoperit o mare problemă cu aplicația ”My most used words” de pe Facebook. Devenită virală peste noapte, aplicația dezvoltată de o firmă din Coreea îți scanează toate statusurile pe care le-ai postat timp de un an, ca apoi să-ți arate într-un grafic colorat ce cuvinte ai folosit mai des.

Aparent, până acum 16 milioane de oameni au trebui să ofere firmei Vonvon.me o serie de detalii personale importante ca să poată accesa aplicația propriu-zisă. Printre acestea se numără: numele tău, poza de profil, vârsta, sexul, ziua de naștere, toată lista de prieteni, orașul de naștere și cel în care locuiești, până și adresa ta de IP. După cum vedeți, informațiile pe care trebuie să le încredințați unei firme despre care nu știți aproape nimic este imensă, și mai rău, informația oferită nu este doar legată de tine, ci și de prietenii tăi.

Vonvon, aparent, nu doar că primește informația de la utilizatorii de Facebook, dar o predă mai departe firmelor care îi mențin serverele, iar acestea pot să-ți acceseze informația personală de pe contul de Facebook în orice fel vor. E adevărat că Vonvon te avertizează dinainte că va face acest lucru, iar acceptarea acestor termeni și condiții va da accesul firmei Coreene către toate informațiile despre tine. Dacă vei încerca să îți schimbi termenii de confidențialitate din setările Facebook după ce ai acceptat folosirea aplicației, brusc nu vei mai avea acces la ”My most used words.” În acest moment, probabil că Facebook s-a prins de problema de protecție a confidențialității și se pare că a blocat aplicația pe rețeaua socială.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: