25 iun. 2015 | 16:58

Aplicația Messenger pentru PC, inventată de un tânăr român care vrea să nu mai pierzi timpul pe Facebook

ACTUALITATE
Aplicația Messenger pentru PC, inventată de un tânăr român care vrea să nu mai pierzi timpul pe Facebook

Un tânăr de 18 ani din Roman a creat două aplicaţii pentru Windows, Linux şi Mac prin care putem vorbi pe Facebook Messenger şi WhatsApp fără să folosim telefonul sau browserul, potrivit adevarul.ro.

Aplicaţia face ca Facebook Messenger să fie o aplicaţie de sine stătătoare în Mac OS X sau Windows și te ajută să nu mai pierzi timpul pe Facebook dacă interesul tău este numai de a comunica cu prietenii, nu și de a le vedea fotografiile cu mâncare sau pisici.

Alexandru Roșianu, tânărul care a inventat-o,  a făcut prima versiune pentru Facebook Messenger for Desktop în ziua în care reţeaua lui Mark Zuckerberg a lansat versiunea web – messenger.com. „Prima versiune am făcut-o în trei-patru ore, apoi am adăugat temele, am rescris o parte din cod, m-am chinuit să fac notificările să meargă şi toată integrarea cu sistemul de operare“, mărturiseşte el.

El spune că munca nu a fost atât de complicată, pentru că a adaptat interfeţele web ale aplicaţiilor deţinute de Facebook – messenger.com şi web.whatsapp.com.

Întreaga poveste a lui Alexandru este disponibilă AICIaplicația o puteți descărca de AICI.