22 iun. 2015 | 10:30

Aplicaţia care le spune prietenilor tăi când poţi ieşi în oraş

ACTUALITATE
Aplicaţia care le spune prietenilor tăi când poţi ieşi în oraş

Când spuneam că avem o aplicaţie pentru orice, nu glumeam. Aparent, nici ieşitul în oraş nu mai e ce a fost cândva.

Să ne imaginăm următorul scenariu: e vineri seara, nu ai niciun plan şi te întrebi pe cine ar trebui să inviţi în oraş. Desigur, ai un grup de prieteni apropiaţi pe care îţi permiţi să îi stresezi oricât, dar nu la ei se rezumă problema existenţială.

Ar trebui să îi dai un mesaj noului amic de la serviciu, chiar dacă ţi-a mai refuzat de două ori invitaţia în oraş? E ciudat să îi scrii unui fost coleg de liceu? La nivel de cunoştinţe, e destul de inconfortabil momentul când trebuie să te decizi dacă ar trebui sau nu să inviţi persoana respectivă undeva.

Danny Trinh a găsit o soluţie nu tocmai surprinzătoare a acestei probleme, dar care ar putea surâde multora dintre noi. Free este o aplicaţie pentru iPhone care ar putea acoperi o prăpastie critică în vieţile noastre sociale digitale. Cu ajutorul ei, comunicarea s-ar putea învârti şi mai mult în jurul disponibilităţii. Poţi vedea dacă persoana la care te gândeşti e ocupată sau dacă e în căutare de ceva de făcut şi vice versa, notează Yahoo! Tech.

free-aplicatie

Trinh vrea, practic, să adapteze la epoca modernă luminiţa verde a AIM, despre care crede că e punctul de referinţă al tuturor reţelelor sociale moderne, inclusiv al Facebook şi Twitter. „Datorită smartphone-urilor, suntem mai conectaţi ca niciodată. Avem Gchat, WeChat, Facebook Messenger, WhatsApp şi lista poate continua la nesfârşit. Într-o lume în care toată lumea e online nonstop, ce mai înseamnă luminiţa care indică disponibilitatea? Noi asta vrem să construim”, a explicat Trinjh. Cu alte cuvinte, acesta vrea să dea un sens luminii verzi.

După mai multe încercări, a fost lansată versiunea finală a aplicaţiei Free, care oferă utilizatorilor posibilitatea de a alege din trei statusuri: Going Out, Flexible sau Busy. Astfel, poţi vedea ce fac amicii tăi şi îi poţi contacta în funcţie de planurile lor. Aşa cum un check-in pe Foursquare sau pe Facebook îţi lasă o portiţă deschisă pentru a te autoinvita unde sunt prietenii tăi, fără a fi însă tocmai confortabil, la fel se întâmplă şi în cazul Free, fără a mai fi însă ciudat.