14 mai 2015 | 18:21

Cine e și ce puteri are Ant-Man, noul supererou pe care Marvel îl aduce pe marele ecran [VIDEO]

VIDEO
Cine e și ce puteri are Ant-Man, noul supererou pe care Marvel îl aduce pe marele ecran [VIDEO]

Ant-Man este următorul supererou pentru care Marvel a creat un film și pe care îl vor lansa în aceată vară. Dar cine este Ant-Man, unul dintre cei mai vechi supereroi?

Spre deosebire de marii eroi creați de către Marvel, Ant-Man nu se bucură de o popularitate foarte mare, deși este mai vechi decât unii super eroi mult mai cunoscuți. Ant-Man a apărut pentru prima oară într-o revistă în luna ianuarie a anului 1962, înaintea lui Thor, Spirder-Man, Iron Man și X-Men. De fapt, singurii eroi importanți creați de Marvel înaintea lui Ant-Man sunt Fantastic Four și Captain America (acesta din urmă apărând pentru prima oară într-o ediție de Timely Comics, unul dintre predecesorii Marvel).

În ciuda tuturor acestor lucruri, X-Men a avut parte de șapte filme importante, Iron-Man de cinic (dacă luăm în considerare și cele două filme Avengers), iar Ant-Man va apărea în primul său film abia în luna iulie a acestui an. Asta în condițiile în care un film Ant-Man este planificat de mai bine de 35 de ani.

Inițial, omul din spatele super-eroului Ant-Man se numea Hank Pym. Acesta a inventat costumul și tehnologia necesară pentru a-și putea micșora dimensiunile. Odată folosit, aceasta din urmă îl făcea aproape la fel de mic precum o furnică, însă forța sa creștea așa cum și o furnică e mai puternică decât ai crede după dimensiuni. Mai mult decât atât, casca sa îi dă puterea de a comunica cu furnicile și are astfel ajutoare de nădejde. Succesorul lui Pym a fost Scott Lang, un hoț care revine pe cale cea dreaptă și începe să utilizeze costumul pentru a ajuta forțele binelui.

Atât Pym, cât și Lang vor apărea în cel mai nou film de la Marvel, primul fiind jucat de Michael Douglas, iar al doilea de Paul Rudd. După cum scriu și cei de la Verge, acțiunea din Ant-Man nu va avea aceeași amploare precum cea din ultimul film Avengers, însă cele două trailere apărute până acum sunt foarte promițătoare. În ultimul, putem vedea cum supereroul îți câștigă dreptul de a purta costumul, cum învață să se lupte și cum un inamic de-ai acestuia este lovit de o locomotivă în miniatură Thomas.