Anonymous transmite un nou mesaj către ISIS

Anonymous transmite un nou mesaj către ISIS

Faimoasa grupare de ”hacktiviști” Anonymous a transmis un nou mesaj către ISIS. Aceștia amenință, cu atacuri împotriva conturilor de Twitter, Facebook și Skype ale jihadiștilor, împreună cu atacuri de Doxing, D Dossing, hacking  și mutilarea site-urilor ascunse ale teroriștilor.

Printr-un nou mesaj pus pe YouTube, Anonymous a lansat prin tipicul lor discurs robotic promisiunea intensificării atacurilor impotriva grupării jihadiste sunnite. ”Hacktiviștii” au invocat moartea a 130 de tineri parizieni ce ”au murit prea tineri, fără să aiba șansa să se bucure de frumusețea acestei lumi, fără să aiba copii sau să poată spune la revedere celor dragi”, pentru a continua cu forțe noi războiul online dus împotriva ISIS.

În continuare, mesajul grupului Anonymous cheamă la solidaritate din partea tuturor care folosesc Internetul și vor să se alăture inițiativei de a distruge prezența Statului Islamic în mediul online.

Însă, ca întotdeauna, mesajul este înțesat cu declarații bombastice despre omnipotența online a grupării Anonymous, lansând un fel de chemare la arme împotriva inamicului, și pentru susținerea ”luptătorilor libertății.” Adevărul este că deși efortul grupului Anonymous are un efect devastator împotriva ISIS, acestea mereu au fost pe scurtă durată, iar teroriștii au reușit mereu să se adapteze noului mediu online, recrutând în continuare adepți.

Totuși, ofensiva kurdă în nordul Siriei și Irakului a pus gruparea jihadistă în defensivă la ea acasă, singura sa metodă de a retalia împotriva vestului rămânând doar să propage groază și teroare cu ajutorul celulelor din capitalele occidentale.

Rămâne de văzut cât timp Anonymous va avea succes împotriva ISIS și cât de mult efectivele sale vor fi cu adevărat afectate de pierderea influenței în mediul online. Din păcate, însă, publicitatea negativă pe care gruparea jihadistă o capătă în mod regulat în presa occidentală, este până la urmă tot publicitate, iar, ca întotdeauna, efectele acesteia negative vin la pachet și cu unele benefice.