09 ian. 2015 | 16:50

Android KitKat a devenit cea mai populară versiune. Cât de prost stă Android 5.0 Lollipop?

ACTUALITATE
Android KitKat a devenit cea mai populară versiune. Cât de prost stă Android 5.0 Lollipop?

Cel mai nou ne confirmă popularitatea din ce mai mare a Android 4.4 KitKat.

În fiecare lună, cei de la Google fac public un raport menit să ne ofere o imagine de ansamblu asupra nivelului de propagare al diverselor versiuni de Android. Mai jos, puteţi vedea ilustrată cea mai recentă versiune a respectivului raport.

Faţă de luna trecută, este surprinzătoare creşterea în popularitate a Android 4.4 KitKat, deşi este dezamăgitoare lipsa, în continuare, a Android 5.0 Lollipop din acelaşi studiu. În doar 30 de zile, KitKat a ajuns să ruleze pe 39,1% din toate telefoanele şi tabletele noastre, în contextul în care, ultima oară, această valoare era la 33,9%. Pe lângă creşterea mare este de apreciat scăderea în popularitate a vechilor iteraţii de Android. , de exemplu, a înregistrat o scădere de 1,3%.

android-distro-popularitate versiuni

În contextul în care au trecut aproximativ două luni de la lansarea versiunii finale de Lollipop, cea mai mare curiozitate a mea este cât va mai dura până îl vom vedea prezent în acest top. Indiferent care este motivul gigantului din Mountain View pentru neincluderea în acest clasament a noului Lollipop, important este că viteza propagării unei noi versiuni a respectivului sistem de operare a crescut semnificativ. Totuși, Android stă la fel de prost în comparație cu iOS de la Apple.

Astfel, în noiembrie 2014, la două luni de la lansare (aceeași perioadă care a trecut acum de la lansarea Lollipop), iOS era deja pe 56% din dispozitive, conform CNET. Atunci, iOS 7 era pe 40% din dispozitive, iar sub 4% din dispozitive aveau versiuni mai vechi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele