Americanii de la Polaroid îi copiază pe chinezii de la Oppo. Care idee i-a cucerit

Americanii de la Polaroid îi copiază pe chinezii de la Oppo. Care idee i-a cucerit

Rolurile s-au inversat, iar acum se pare că americanii sunt cei care îi copiază pe chinezi când vine vorba de design.

Cele mai noi telefoane lansate de compania americană Polaroid au reușit să atragă atenția multor prin design-ul lor interesant. Unul dintre acestea, însă, a reușit să se remarce într-un alt fel. Ceea ce toți au remarcat instant la smartphone-ul Polaroid Selfie este exact elementul care îi dă și numele: camera pentru selfie. Mai exact, dispozitivul este dotat cu o cameră rotativă care seamănă surprinzător de mult cu cea implementată de chinezii de la Oppo pe mai mult modele. După cum era de așteptat, aceștia nu au fost foarte entuziasmați în legătură cu acest lucru.

Copiatul se pare că este un joc la care americanii se pricep la fel de bine precum chinezii.

Conform unei declarații făcut de producătorul chinez, design-ul este protejat de un patent, iar nicio licență nu a fost acordată pentru folosire acestuia. Dar aici este vorba despre aspectul legal, iar lucrurile pot deveni extrem de complicate. Așa se va întâmpla, cel mai probabil, și în acest caz dacă se ajunge în sala de judecată.

Phandroid notează că este o diferență între un patent de design și un patent de utilitate. Aceștia menționează că Oppo nu a fost prima companie care să producă un telefon cu o cameră rotativă. Deloc surprinzător de această dată, onoarea le revine celor de la Samsung prin modelul i700.

samsung i700 polaroid 123 oppo

De asemenea, dacă Oppo a înregistrat patentul la un birou care folosește unele definiții diferite, atunci situația va deveni și mai neclară. Un lucru este cert: camera de pe modelul Polaroid Selfie seamănă  prea mult cu cea de pe modelele Oppo. Copiatul se pare că este un joc pe care americanii știu să îl joace la fel de bine precum chinezii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: