American Ultra ajunge în cinematografele de la noi pe 25 septembrie

American Ultra: Agent descoperit pare să fie unul dintre cele mai entertaining filme de anul acesta, iar în curând ajunge și în cinematografele din România. Filmul este distribuit de Forum Film România și are premiera pe 25 septembrie. 

La prima vedere, „American Ultra: Agent Descoperit pare să urmeze formula tipică a filmului de acțiune – un băiat și o fată devin fugari, lucrurile sar în aer în jurul lor şi mașinile se rostogolesc. Diferenţa este însă că în acest film, personajele oferă o abordare inedită acţiunii.

Filmul aduce în prim plan povestea  lui Mike (Jesse Eisenberg), un tip veşnic „fumat”, aparent ghinionist şi nemotivat, care este de fapt un agent CIA letal, extrem de bine antrenat, aflat în aşteptare.

Dacă ar fi să îl comparăm pe Mike Howell cu eroii din filmele obişnuite de acţiune, el este cu siguranţă un personaj atipic. Este complet dependent de iubita sa, nu este capabil să își gătească nici măcar o masă simplă fară a incendia bucătaria. A fost angajat și concediat de la același supermarket de cartier de foarte multe ori, iar numeroasele arestări pentru posesie ilegală de droguri l-au aşezat în topul listei de infractori a poliţiei.

Iubita lui Mike, Phoebe Larison, pare să fie la fel de nemotivată şi fără un scop precis ca și el. Dar Phoebe, interpretată de către Kristen Stewart, este mult mai determinată decât lasă să se vadă.

Inspirația pentru filmul de acțiune/comedie provine din viața reală, din proiectul în urma căruia CIA a încercat timp de trei decenii să creeze super luptători. Cea mai mare parte a umorului din film se datorează producătorilor care nu au pierdut din vedere faptul că abilitățile de luptător ale lui Mike nu pot schimba ceea ce este el de fapt.

Octavian Palade
13:46 19.09.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video