23 iun. 2015 | 18:32

Am descoperit universul magic LEGO și ne-a catapultat înapoi în copilărie [FOTO]

ENTERTAINMENT
Am descoperit universul magic LEGO și ne-a catapultat înapoi în copilărie [FOTO]

Până la data de 31 august 2015, la AFI Palace Cotroceni, în fața cinematografului Cinema City, este fi deschisă expoziţia interactivă Superconstructorii, realizată cu produse LEGO. Am pășit din nou în universul magic al copilăriei și ne-am întors cu galeria foto de mai jos. 

În cadrul expoziției, iubitorii de seturi LEGO pot  găsi o colecţie de zeci de modele originale LEGO la scară largă, motorizate şi interactive, precum şi expoziţii de artă LEGO şi Atelierul de Edutainment “Young Engineers”, unde atât copiii, cât şi adulţii vor putea construi din cărămizi LEGO diverse modele interactive ce folosesc principii inginereşti similare celor demonstrate prin exponate.

Creațiile motorizate sunt absolut fascinante, dar au și un rol educativ. De exemplu, cu ajutorul acestor ”jucării”, copiii pot învăța principii de fizică și mecanică într-un mod distractiv.

„Scopul expoziţiei «SUPERCONSTRUCTORII» este acela de a oferi un mediu în care copiii să se joace şi să exploreze lumea inginerească pur şi simplu jucându-se cu modele la scară largă construite din piese LEGO.  Mai târziu, pentru a extinde experienţa, copiii sunt invitaţi să construiască un obiect la scară mica după modelele explorate. Aceasta le oferă copiilor o altă perspectivă asupra principiilor ingineriei la care au fost expuşi”, spune Amir Asor, CEO Young Engineers.

Preţul biletelor porneşte de la 20 de lei de persoană. În cadrul expoziţiei sunt prezentate 27 de exponate, printre care: maşini de curse, carusel, scaune zburătoare, maşinuţe electrice, balansoar, lift, garaj, pod suspendat, macarale de şantier, sondă de petrol şi gaze, burghiu pentru tunel, balastieră de nisip, pistă cu bile, aparat pentru rezolvarea cubului rubik, bilă în labirint, turbine de apă, avion, elicopter de salvare, jeep de salvare, tanc, vehicul marţian.

Expoziţia a fost organizată şi în Israel şi Ungaria, dar Young Engineers ţin cursuri în peste 20 de ţări din întreaga lume.

Young Engineers se implică în ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică utilizând cărămizi LEGO. Folosind această metodă, mii de copii din întreaga lume creează modele interactive. Programele Young Engineers sunt promovate de iCarnegie, filiala Universităţii Carnegie Mellon, iar fondatorul Young Engineers este câştigătorul Premiului Antreprenorul Anului 2011 în cadrul competiţiei Youth Business International, la care au participat antreprenori din 40 de ţări, creeat de Alteţa Sa Regală Prinţul Charles al Regatului Unit al Marii Britanii.