Ai fi uimit cât costă un iPhone în fiecare colţ al lumii

Ai fi uimit cât costă un iPhone în fiecare colţ al lumii

Analizaţi cu atenţie infograficul celor de la Business Insider pentru a fi uimiţi de variaţia de preţ la care se găseşte un iPhone în diverse ţări de pe mapamond.

În continuare, aproape oriunde, un iPhone reprezintă un subiect de mândrie, mai ales când respectivul gadget este nou. Realitatea însă nu ar trebui să fie atât de similară, nu când preţul unui smartphone reprezintă o cotă complet diferită din venitul mediu al unui cetăţean. Luaţi în calcul doar două valori.

Un iPhone valorează 1,6% din venitul mediu al unui american pe ultimele 12 luni, cel mai puţin dintre ţările participante la studiu, în timp ce în Indonesia, acelaşi procent este de 39,3%. Abia în momentul în care faceţi această asociere realizaţi de fapt discrepanţa valorii reale a salariilor pe mapamond.

Mi-aş fi dorit enorm ca ţara noastră să ocupe şi ea un steguleţ în acelaşi infografic, dar din păcate acest lucru se pare că nu a fost posibil. Având însă în vedere ca s-a luat în vedere preţul standard al unui iPhone 6 nesubvenţionat cu o memorie de 16GB, puteţi include mental valoarea de 815 dolari. Acesta este preţul cu care cel mai mare importator oficial de produse Apple din România vă comercializează cea mai accesibilă variantă a celui mai nou iPhone. Statistic, este situată între Africa de Sud şi Norvegia, mult mai mică decât Brazilia, Turcia sau Rusia.

preţul unui iPhone pe mapamond.

Citește și: