Administrația Prezidențială are un nou site oficial

Administrația Prezidențială are un nou site oficial
Horia Despa
18:01 22.12.2015

Anunțat pe pagina oficială de Facebook a președintelui Klaus Iohannism noul site vrea să fie un ”pas spre o comunicare mai eficientă cu fiecare dintre dumneavoastră” mergând pe principii de ”transparență, navigare facilă, comunicare integrată.”

Deși sunt puține schimbări față de vechiul site al Administrației Prezidențiale, e clar că acum segmentele și meniurile drop-down sunt mai mari și mai ușor de navigat, în timp ce o fotografie imensă a lui Klaus Iohannis tronează în capul site-ului. Culorile sunt predominant albastre, asemănătoare cu cele ale președintelui din timpul campaniei electorale, iar stema României apare într-o variantă simplificată, bicoloră, ce a apărut prima oară pe Facebook, în imaginile de PR ale președintelui Iohannis. Aceasta se ”comprimă” în momentul când dai scroll în jos pe site.

Pagina este optimizată pentru mobile și tablete (chiar dacă e cam mult spus ”optimizat” în acest moment) mizând pe meniuri drop-down cu fonturi mari și ușor de accesat. Vizitatorul poate vedea detalii despre președinte, despre administrația prezidențială cu toate domeniile ei de activitate, diferite angajamente, media și o adresă de contact. Site-ul are și o căsuță numită ”Scriei Președintelui” care vrea să ne convingă ca mesajul nostru chiar va ajunge la Iohannis. Cei interesați de fotografii cu președintele pot viziona galeria de poze cu tot felul de evenimente de la Cotroceni care au avut loc în cei doi ani de când Iohannis este în oficiu.

Din păcate însă, noul site are tot felul de probleme. Multe segmente se încarcă greu, cu coruperi sau deloc și cum pagina prezidențială a fost deja accesată de zeci de mii de vizitatori, primele critici nu au întârziat să apară:

Administrația Prezidențială are un nou site

Ca orice site nou lansat, seria prezentă de probleme este oarecum normală. Întârzierea încărcării paginilor sau elementele lipsă sunt adesea întâlnite când o pagină de Internet este extrem de nouă. Acestea, în mod normal, se vor rectifica cu timpul.

Să sperăm că noul site va fi a doua cea mai importantă platformă de informare a publicului în legătură cu Administrația Prezidențială, pe langă Facebook, așa cum este situația în momentul de față.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI