Acum poți compune muzică într-un editor de text

Acum poți compune muzică într-un editor de text

De ani de zile, compozitorii și producătorii muzicali folosesc unelte complexe pentru a crea muzică digitală. Dezvoltatorul David Yarwood vrea să schimbe asta cu ajutorul Aldei, un nou limbaj de programare pe care l-a creat pentru cei care doresc să compună muzică fără să aibă prea multă experiență în domeniul codificării.

Alda pune la dispoziția utilizatorilor o sintaxă simplă pe care aceștia o pot utiliza pentru a compune sunete de tip MIDI. Totul se face într-un editor de text, fără să fii nevoit să înveți o nouă interfață a unui software.

Potrivit celor de la The Next Web, Alda suportă comenzi pentru numeroase lungimi de notă, mai multe instrumente, dar și artificii acustice. În forma curentă, este o unealtă folositoare pentru compozițiile simple, dar caracteristici precum transpunerea cheii și repetarea sunt încă în lucru.

Yarwood, creatorul limbajului de programare, a scris un ghid detaliat pentru utilizarea Aldei, și susține că plănuiește să extindă facilitățile oferite de acesta, precum să suporte și alte sunete decât cele MIDI.

Citește și:
Etichete: