Acum îți poți ”împrumuta” ochii unui nevăzător cu o aplicație

Acum îți poți ”împrumuta” ochii unui nevăzător cu o aplicație

Există câteva aplicații menite să îi ajută pe nevăzători să se descurce mai ușor în viața de zi cu zi, însă Be My Eyes este, probabil, cea mai interesantă dintre toate.

Din ce în ce mai multe companii își îndreaptă atenția spre persoane care suferă de anumite dizabilități. De exemplu, Google are o tehnologie care i-ar putea ajuta pe nevăzători, identificând și numind anumite elemente dintr-o fotografie.

Totuși, Be My Eyes se bazează mai puțin pe tehnologie și mai mult pe aspectul uman. Aplicația non-profit conectează persoanele cu probleme de vedere cu voluntari dispuși să le ghideze prin diverse sarcini. Asta înseamnă orice, de la identificarea unui anumit ingredient, până la găsirea telecomenzii prin casă sau navigarea pe o stradă nefamiliară.

Be My Eyes conectează un nevăzător cu un voluntar, prin apel video. Utilizatorul îndreaptă smartphone-ul către zonele care îl interesează, iar voluntarul îi explică ce vede sau îi dă indicații. După instalarea din AppStore (aplicația este numai pentru iOS deocamdată), persoana trebuie să specifice dacă are nevoie de ajutor sau dacă vrea să ofere ajutor.

Până acum sunt 11.400 de voluntari și 1.000 de nevăzători înregistrați. În ciuda faptului că aplicația a ajuns în AppStore numai de trei zile, peste 1.800 de persoane au primit ajutor.

Aplicația este disponibilă și în limba română și poate fi descărcată, gratuit, de aici. Cei cu smartphone-uri Android pot să se înscrie aici pentru a-și manifesta interesul față de această aplicație.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: