Actualizările de Windows 10 nu vor mai depinde de operatorii de telefonie

Actualizările de Windows 10 nu vor mai depinde de operatorii de telefonie

Actualizarea Windows 10 Mobile build 10586.29 nu a mai venit prin intermediul operatorilor de telefonie, așa cum deja ne-am obișnuit până acum de la Microsoft, ci sosit din Redmond direct pe dispozitivele noastre.

Noul update nu este o actualizare importantă. Acest build vine cu cîteva fix-uri pentru o serie de bug-uri ale sistemului de operare, și va îmbunătăți câteva scenarii de actualizare ale aplicațiilor de pe telefon. În ciuda acestui fapt, îmbunătățirea vine din partea meta-sistemului Microsoft care, pentru prima oară, a reușit să-și actualizeze toate sistemele de operare pe toate platformele în același timp, și mai ales, când a vrut.

Micul update a venit concomitent nu doar pe mobile, dar și pe PC. Acum toate sistemele de operare de pe toate platformele sunt în sincron, indiferent că folosești un mobil, o tabletă sau un PC. E adevărat că nu toate telefoanele Lumia s-au bucurat de noul update, pentru că nu toate sunt compatibile cu Windows 10, însă telefoanele care vin cu noul sistem de operare, precum Lumia 950XL și Lumia 950, s-au bucurat deja de prima actualizare pentru Windows 10 Mobile.

Situația este unică pentru Microsoft. Până acum, toți utilizatorii de Windows Phone trebuiau să aștepte ca operatorii de telefonie mobilă să aprobe fiecare actualizare a sistemului de operare, lucru care de obicei lua săptămâni întregi sau chiar luni. Utilizatorii mai nerăbdători puteau să folosească programul Windows Insider sau Developer Update pentru a putea primi actualizările mai repede fără să mai aștepte ”permisul” operatorilor, însă bug-urile sau alte probleme tehnice nu ar fi fost rezolvate decât peste foarte multă vreme.

Deși cei de la Microsoft au promis că update-urile vor veni la unison pe toate dispozitivele Microsoft, până ieri, promisiunile gigantului din Redmont erau doar vorbe în vânt. De data aceasta însă, noua viziune a devenit realitate. Tot ce putem spera este doar ca acest gen de actualizări să devină o constantă în viitor.