18 iun. 2015 | 13:32

Acestea sunt telefoanele de top cu cea mai bună autonomie

ACTUALITATE
Acestea sunt telefoanele de top cu cea mai bună autonomie

Autonomia actualelor telefoane depinde întâi de capacitatea bateriei, apoi de sistemul de operare. Cum majoritatea rulează Android, au fost testate cele mai noi smartphone-uri pentru a vedea cine îți e alături mai mult timp.

LG G4, Samsung Galaxy S6 sau HTC One M9 sunt doar trei dintre cele mai noi telefoane. Totodată, sunt cele mai populare. Primul are o baterie de 3.000 mAh, al doilea are una de 2.550 mAh, iar cel de la HTC dispune de un acumulator de 2.840 mAh. Judecând doar după aceste cifre ai putea crede că LG distruge tot. Nu-i cazul.

Autonomia unui telefon mai depinde și de cum îl folosești, dar când vine vorba de teste sintetice mai importantă este optimizarea între software și hardware. PhoneArena a testat cele mai noi și populare telefoane, între care se regăsesc și iPhone 6 Plus, Sony Xperia Z3 și Motorola Nexus 6 și are o listă a celor mai „rezistente”.

În testul Geekbench 3 pe primul loc a ieșit Samsung Galaxy S6. Poate surprinzător rezultatul, dată fiind capacitatea bateriei, dar Samsung are un procesor foarte bun în acest telefon și autonomia este un capitol la care s-a remarcat. Pe locul doi este Sony Xperia Z3 și al treilea este LG G4, care utilizează un procesor cu șase nuclee de la Qualcomm.

Geekbench autonomie

În testul PCMark, cu o autonomie de 7 ore jumătate, Sony Xperia Z3 este campion, dar și mulțumită dotărilor. Bateria este de 3.100 mAh și ecranul este doar full HD (G4 și Galaxy S6 au QuadHD). Este urmat de Galaxy S6 cu 6 ore și 22 de minute și pe locul trei vine Galaxy Note 4 cu 6 ore și 15 minute.

PC Mark autonomie

În testul PhoneArena, Sony Xperia Z3 este tot pe primul loc, fiind urmat de Galaxy Note 4 și Google Nexus 6, cele din urmă având ecrane de 5,7 inci, respectiv 6 inci la rezoluție QuadHD. Aici, Galaxy S6 este pe locul patru, cu o autonomie de 7 ore și 14 minute. Xperia Z3 are una de 9 ore și 29 de minute.

Phonearena autonomie

Notă: Sony Xperia Z3 a fost lansat anul trecut. Deși nu are un hardware mai bun decât Xperia Z2, autonomia e îmbunătățită. De asemenea, Sony a lansat un Xperia Z4, dar doar în Japonia. Astfel că până la un anunț pe Europa, rămâne Xperia Z3 de ales.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele