Aceste baterii flexibile de la Samsung sunt perfecte pentru brățările inteligente

Aceste baterii flexibile de la Samsung sunt perfecte pentru brățările inteligente

Cei de la Samsung au anunțat baterii flexibile menite pentru ceasuri și brățări inteligente, deși se află doar în stadiu de prototip.

Într-o perioadă în care mulți producători de baterii încearcă să stocheze o cantitatea mai mare de energie într-un spațiu mai mic, cei de la Samsung își orientează eforturile într-o cu totul altă direcție.

Cele mai noi prototipuri de baterii de la Samsung sunt dedicate unei noi generații de gadgeturi purtabile. Acestea din urmă vor avea o autonomie mai mare, dar s-ar putea și să fie mai ciudat decât smartwatch-urile și smartband-urile pe care le avem deja pe piață. Noiel creații sunt în număr de două și poartă numele de Band și Stripe.

Band este o baterie subțire ce se poate atașa la smartwatch-uril existente și poate spori autonomia acestora cu 50%. Stripe este modelul și mai subțire și flexibil demonstrat de domnișoara din imaginea de mai sus. Un pic mai versatil în comparație cu Band, Stripe are doar 0,3 milimetri grosime și își poate găsi loc în purtabile precum benzi în jurul capului sau medalioane de pus la gât, Nu este exclus să vedem astfel de baterii și într-o nouă generație de haine inteligente. Samsung a ținut să menționeze că aceste creații sunt semnificativ mai eficiente decât modelele similare de la concurență, deși nu a menționat clar la cine sau la ce se referă.

Aceste noi baterii completează portofoliul de acumulatori ai celor de la Samsung. La începutul acestui an sud coreenii au mai anunțat și o nouă generație de baterii litiu-ion pentru smartphone-uri, menite să sporească autonomia unui telefon modern cu până la 21 de ore. Marea problemă cu astfel de tehnologii revoluționare este însă că nu le vom vedea integrate prea curând în produse comerciale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: