21 dec. 2015 | 12:20

Acestă jachetă care se usucă singură este scoasă direct din Back to the Future

ACTUALITATE
Acestă jachetă care se usucă singură este scoasă direct din Back to the Future

Jachetele, gecile și paltoanele sunt printre hainele care se usucă cel mai greu atunci când le lași pe sârmă. Ai o geacă de iarnă nouă pe care tocmai ai spălat-o? Ia-ți gândul de la ea și mergi cu restul tău de vechituri cel puțin o zi jumate până când aceasta se va usca. Ei bine noua geacă de la Falyon te va scuti de această așteptare, uscându-se în aproximativ un minut de una singură.

Dacă vi se pare că seamănă cu jacheta futuristă a lui Marty McFly din Back to the Future, nu vă înșelați. Jacheta a fost inspirată direct de secvența din film în care Marty iese din lac complet ud și într-un minut își usucă jacheta și părul din cap împreună, cu ajutorul unui mecanism de uscare instantanee, la vremea aia revoluționar.

Aparent, geaca din realitate se va usca prin intermediul unor mici turbine care atrag aerul din exterior în interior și merg prin intermediul unei baterii reîncărcabile. Apa vărsată pe geacă sau stropiturile vor lua aproximativ un minut să se usuce, însă dacă o uzi complet ca și cum ai face baie cu ea, îi va lua considerabil mai mult timp să se usuce. Chiar și așa, dacă i-ar lua, să zicem 15 sau zece minute să fie bună de purtat, tot este infinit mai rapid, comparat cu așteptatul unei întregi zile de toamnă sau iarnă până când haina să fie gata uscată.

Micile turbine de aer, sau ”foehn-uri”, se activează cu un buton, iar mici găuri plasate lângă păr și față vor direcționa aerul cald și către cap în caz că te prinde ploaia fără umbrelă la tine și te udă. Inspirată masiv din Back to the Future, dar extrem de utilă la nevoie jacheta poate fi cumpărată pe pagina de Kickstarter a proiectului celor de la Falyon.