15 sept. 2015 | 16:59

Acest video te plimbă printre dezastrele Războiului Sirian

ACTUALITATE
Acest video te plimbă printre dezastrele Războiului Sirian

Războiul civil din Siria, ca în majoritatea cazurilor în care oamenii aleg să pornească războaie pentru a obține mult-dorita pace, nu și-a atins scopul.

Potrivit statisticilor, războiul din Siria a împins 80% din populaţia ţării în sărăcie, a redus speranţa de viaţă cu 20 de ani, a determinat pierderi economice estimate la peste 200 de miliarde de dolari și a cauzat 200.000 de morți. O agenție de știri siriană a publicat un raport care permite oamenilor să vadă pagubele într-un video interactiv la 360 de grade.

Acesta a fost realizat de un jurnalist în partea nordică a orașului Jisr al-Choughour, aproape de granița cu Turcia. Imaginile au fost capturate între mai și iulie, folosind un sistem cu șase camere și a fost optimizat pentru realitate virtuală de Okio Studio, din Paris.

Jist al-Choughour a fost devastat de bombele și de luptele care se desfășpară de patru ani. În 2011, avea aproximativ 40.000 de locuitori. În aprilie, grupurile de rebeli au preluat controlul orașului și l-au distrus aproape în întregime. Deși, în general, realitatea virtuală e distractivă, lucrurile nu stau astfel și în acest caz.

Totuși, această inițiativă demonstrează faptul că televiziunile s-ar putea orienta către dispozitivele cu realitate virtuală, tocmai pentru a obține o implicare activă și o înțelegere mai bună din partea spectatorilor.