Acest video te plimbă printre dezastrele Războiului Sirian

Acest video te plimbă printre dezastrele Războiului Sirian
Andrada Bonea
Andrada Bonea
16:59 15.09.2015

Războiul civil din Siria, ca în majoritatea cazurilor în care oamenii aleg să pornească războaie pentru a obține mult-dorita pace, nu și-a atins scopul.

Potrivit statisticilor, războiul din Siria a împins 80% din populaţia ţării în sărăcie, a redus speranţa de viaţă cu 20 de ani, a determinat pierderi economice estimate la peste 200 de miliarde de dolari și a cauzat 200.000 de morți. O agenție de știri siriană a publicat un raport care permite oamenilor să vadă pagubele într-un video interactiv la 360 de grade.

Acesta a fost realizat de un jurnalist în partea nordică a orașului Jisr al-Choughour, aproape de granița cu Turcia. Imaginile au fost capturate între mai și iulie, folosind un sistem cu șase camere și a fost optimizat pentru realitate virtuală de Okio Studio, din Paris.

Jist al-Choughour a fost devastat de bombele și de luptele care se desfășpară de patru ani. În 2011, avea aproximativ 40.000 de locuitori. În aprilie, grupurile de rebeli au preluat controlul orașului și l-au distrus aproape în întregime. Deși, în general, realitatea virtuală e distractivă, lucrurile nu stau astfel și în acest caz.

Totuși, această inițiativă demonstrează faptul că televiziunile s-ar putea orienta către dispozitivele cu realitate virtuală, tocmai pentru a obține o implicare activă și o înțelegere mai bună din partea spectatorilor.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI