18 mai 2015 | 12:27

Acest site îți va aminti de ce nu-ți plac oamenii cu smartphone

ENTERTAINMENT
Acest site îți va aminti de ce nu-ți plac oamenii cu smartphone

La aproape un deceniu de când Apple a popularizat ideea de smartphone, lumea s-a schimbat destul de mult. Și pentru că nu toți ne adaptăm bine la tehnologie, un site îți arată de ce nu-ți plac oamenii cu smartphone.

Probabil că ai mai auzit formularea smart phones for dumb people (trad.: telefoane inteligente pentru oameni proști), dar dacă aduci într-un singur loc toate apucăturile nesănătoase ale oamenilor îți dai seama cât de reală este această caracterizare. Și nu are nicio legătură cu faptul că oamenii sunt inteligenți sau proști, ci are legătură cu modul în care utilizatorii își folosesc smartphone-urile.

Sub numele Smart phones dumb users, Mobiles din Marea Britanie a creat o pagină prin care ironizează felurile în care oamenii își folosesc telefoanele. Îi știi și tu prea bine și probabil că te-au enervat de suficiente ori cât să nu-i uiți. Spre exemplu, este tipul care are iPhone. Și mai are o tabletă iPad. Și mai are un Macbook și nu face decât să-ți vorbească despre perfecțiunea produselor Apple. Apoi, este celălalt tip, cel cu Android, care vorbește despre cât de deschis este acest sistem.

De pe listă nu lipsește tipologia „mamei”. Ea se poate regăsi în bunica, mătușa, tatăl, vărul de la țară și în mulți alții, iar acești oameni nu cunosc abrevierile de pe Internet sau cum se folosesc anumite aplicații. Nu lipsește nici acel amic sau om necunoscut, care vorbește cu tine prin mesaje, dar niciodată printr-un singur mesaj, ușor de citit și de înțeles, ci prin mai multe, trimise unul după altul, cât să te facă să urăști orice notificare și orice idee de smartphone cu aplicații de chat.

 

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele