Această brichetă uriașă este de fapt o sabie laser inspirată din Star Wars

Această brichetă uriașă este de fapt o sabie laser inspirată din Star Wars

Fiind de fapt cea mai letală brichetă din lume, ”sabia laser” făcută de Allen Pan este, probabil, echivalentul cel mai apropiat al lumii noastre, reale, de săbiile laser din Star Wars.

Allen Pan e un cunoscut inventator de obiecte și aparate inspirate din filme. Pe canalul său de YouTube poți vedea recreate ciocanul lui Thor, sau Rasengan-ul din Naruto. Evident, Pan nu a putut ignora fenomenul Star Wars și a decis să facă o sabie laser cât mai aproape de realitate.

Ca să poată fi cât de cât realistă și ”letală”, lama e făcută din nicrom (un amestec de metanol și acetonă) ce este aprinsă cu o scânteie. Lichidul e introdus într-un mâner ce este de fapt o brichetă mai mare, iar jetul de nicrom este pulverizat și aprins luând forma unui jet subțire și lunguieț.

Nicromul este pulverizat folosind butan și are de asemenea o mică valvă astfel încât să împiedice explozia de lichid aprins peste tot. Pentru a face ca iluzia de sabie laser din Star Wars să fie completă, dispozitivul vine echipat și cu un mic difuzor ce redă efectele audio din filme atunci când sabia este activată.

Dacă amestecul de culoare albastră nu v-ar conveni, Allen poate introduce acid boric în amestec, astfel încât flama să iasă verde, așa cum purtau cavalerii Jedi.

În clipul video Allen Pen descrie în detaliu cum să-ți construiești propria sabie din nicrom și butan așa încât să-ți impresionezi prietenii. Ai grijă doar să nu pățești ceva!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: