Acest clip arată cum s-a umplut orbita Pământului cu deșeuri spațiale [VIDEO]

Acest clip arată cum s-a umplut orbita Pământului cu deșeuri spațiale [VIDEO]

”Gunoiul spațial” este o problemă cât se poate de serioasă pentru NASA și orice companie care intenționează să intre în orbita Pământului. Pentru a ilustra această problemă cei de la Science au postat un clip video care ilustrează cât mai clar agravarea situației deșeurilor din orbita Pământului.

În spațiu sunt momentan 20.000 de deșeuri spațiale care se învârt la diferite înălțimi unele de altele, dar care se aglomerează din ce în ce mai tare, punând probleme misiunilor importante ce vizează explorarea spațiului.

Clipul postat de un profesor universitar american, numit Stuart Grey, arată cum orbita Pământului a devenit din ce în ce mai aglomerată începând cu Sputnik în 1957 și terminând cu haosul din zilele noastre. Așa cum acest clip arată, numărul de deșeuri crește din ce în ce mai mult de la un deceniu la altul. Dacă la început existau doar câteva mii de sateliți, cu timpul din cauza testelor cu rachete și a altor coliziuni, numărul de obiecte spațiale a crescut de zece ori.

Cei care au văzut Gravity înțeleg pericolul coliziunii cu obiecte care traversează orbita Pământului cu mai mult de 27.000 km/h, asta însemnând undeva pe la 7.500 m/s. Imaginați-vă că unele dintre aceste obiecte sunt de mărimea unei mașini care se îndreaptă înspre voi cu o viteză mai mare decât cea a unui glonț!

Citește și: