16 dec. 2015 | 11:12

Acest aparat va elimina complet reclamele din viața noastră

ACTUALITATE
Acest aparat va elimina complet reclamele din viața noastră

Toți ne-am săturat de reclame. Acestea sunt realmente peste tot: pe stradă, în magazine, în mall-uri, în parcuri, pe munți, sub pământ, pe mare, în aer, pe Internet și casele noastre. Reclamele sunt peste tot și ne scot ochii. 

Ei bine, un american a decis că s-a săturat de invazia afișelor și logo-urilor și a creat primul aparat care blochează reclamele din jurul nostru oriunde ne-am afla.

Jonathan Dubin a construit un set de ochelari inteligenți care folosește un filtru computerizat ce recunoaște și blochează logo-urile și brand-urile din câmpul nostru vizual. Dispozitivul dezvoltat de american este făcut din trei piese principale: o cameră, o tabletă cu un ecran de șapte inchi și un suport de carton care să țină toată construcția fixată pe cap.

Sistemul a fost programat folosind Python și OpenCV cu aplicația Brute-Force Matcher pentru a scana și detecta reclamele din fiecare cadru, folosind comparativ o bază de date cu logo-uri și brand-uri, pentru ca apoi să le blureze.

Chiar dacă momentan aparatul este masiv și greoi, sistemul funcționează și tot ce mai trebuie făcut este o optimizare ulterioară, astfel încât mărimea ochelarilor să scadă, iar aplicația să fie cât mai fluidă. Aparatul nu este momentan de vânzare, însă cei pasionați de tehnologie pot afla mai multe detalii despre dispozitiv pe pagina oficială a lui Jonathan Dubin.

Cu puțin talent la programare și niscaiva șurubăreală, veți putea construi un aparat asemănător chiar la voi acasă.