Acest algoritm îţi transformă pozele în picturi celebre

Acest algoritm îţi transformă pozele în picturi celebre

Google deja ne-a arătat posibilităţile ciudate de a procesa imagini prin reţele neurale şi de a obţine o artă ieşită din tipare.

Un nou experiment duce această dinamică la un alt nivel, transformând orice poză banală într-una care imită stilul pictorilor celebri. Detaliile proiectului sunt expuse în lucrarea „A Neural Algorithm of Artistic Style.”

Van Gogh

Sistemul foloseşte reprezentări neurale pentru a separa şi recombina conţinutul şi stilul imaginilor arbitrare, dând viaţă unui algoritm, care, la rândul său, dă  viaţă pozelor obişnuite.

Berlin

De exemplu, folosind o imagine a unei străzi din Germania, echipa a demonstrat abilitatea de a o recrea folosind stilul vizual al lui Vincent van Gogh, Edvard Munch şi Pablo Picasso.

Picasso

Acum câteva zile, Andrej Karpathzy, student la Stanford specializat de învăţarea maşinăriilor, a publicat câteva experimente cu tehnica pe Twitter, care s-au dovedit pline de acurateţe. Nu putem decât să sperăm că va ajunge şi la noi sistemul, la fel ca Google DeepDream şi Dreamify.

Pisica

Citește și:
Etichete: