Acest gadget îți fură datele și nici n-are nevoie de Internet ca să le transmită

Acest gadget îți fură datele și nici n-are nevoie de Internet ca să le transmită
12:30 09.07.2015

Când comiți greșeala de a te simți în siguranță când îți utilizezi propriul computer, mai apare câte un dispozitiv sau o nouă modalitate de hacking care îți strică aura pozitivă.

Știm deja că hackerii experimentați ar putea intra în sistemul mașinii tale autonome, sau, chiar mai rău, în sistemele aparatelor din spitale. Imaginează-ți doar un dispozitiv care poate accesa tot ce ai tu stocat în computer prin aer. Nu poți opri acest proces deconectându-te de la WiFi sau oprind Bluetooth-ul, scriu cei de la BGR.

Acest dispozitiv mic poate fi ascuns cu ușurință într-un obiect sau într-un loc nu foarte accesibil vederii. Poate citi undele radio emise de procesorul computerului tău și nu ai ce să faci pentru a-l opri. A fost creat de cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv și Techunion, un centru de cercetare din Israel, iar aceștia nu intenționează să îl comercializeze. Cel puțin nu deocamdată, dar îi pot inspira pe alții.

Dispozitivul este creat din bucăți care, adunate, valorează în jur de 300 de dolari și are dimensiunea unei lipii. A fost numit sugestiv PITA (Portable Instrument for Trace Acquisition). PITA utilizează o antenă care poate citi undele electromagnetice de la o distanță de jumătate de metru și poate decripta datele RSA și ElGamal. Apoi, acestea sunt stocate pe cardul microSD al dispozitivului sau pot fi transmise prin WiFi către computerul atacatorului.

loading...