10 curiozități și lansări inedite din lumea tehnologiei [VIDEO]

Lumea minunată a tehnologiei este plină de ciudățenii și de inedit. Băieții de la CuriosityLand au dedicat un episod special acestui domeniu, în colaborare cu Playtech.

Știm cu toții că un iPhone 6 costă o căruță de bani, dar știți care este cel mai scump telefon mobil vândut vreodată?

Chinezii tot impun standarde absurde de grosime când vine vorba de telefoane, însă știți care este cel mai ușor telefon lansat pe piață?

Am tot auzit că vom putea controla absolut toate gadgeturile cu ajutorul smartphone-ului, dar știați că există un implant care îți permite să faci asta cu mintea?

Găsiți răspunsurile la toate aceste întrebări, dar și alte lucruri inedite în rândurile de mai jos, dar și în clipul de la finalul articolului.

CuriosityLand este unul dintre cele mai urmărite canale de Youtube din România, cu peste 40.000 de abonați. Pentru mai multe curiozități, din toate domeniile, îi puteți urmări pe pagina lor de Facebook, sau puteți vă puteți abona la canalul de Youtube.

1. Cel mai scump telefon mobil este produs de către GoldVish din Geneva, Elveția, și a fost vândut pentru 1.000.000 de euro, pe 2 septembrie 2006, în Franța. Telefonul are diamante de 120 de carate și se poate comanda cu 15 carcase diferite. Carcasa are 140 grame de aur masiv.

2. Cel mai mare mozaic animat format din telefoane mobile, a constat din 400 de smartphone-uri. Smartphone-urile utilizate în mozaic au fost fabricate de către HTC.

3. Cel mai ușor telefon mobil se numeste Modu, care cântărește 40 grame. Acesta a fost lansat la Mobile World Congress din Barcelona, Spania, pe 11 februarie 2008. Acesta are un ecran full-color și 1 GB de memorie internă.

4. Cel mai vechi telefon mobil din lume a fost conceput în 1947, la Lucent Technologies „Bell Labs” din New Jersey. Primul telefon portabil real a fost produs de către Martin Cooper de la Motorola, iar primul apel a fost efectuat pe 03 aprilie 1973.

5. Prima rețea de telefonie mobilă comercială a fost lansată în Japonia, în 1979.

6. Apelul telefonic de la cea mai mare altitudine, de pe un telefon mobil, a fost efectuat cu succes de la 8.848 metri, de către Rod Baber, cu un Motorola MOTO Z8, de pe Muntele Everest, pe 21 mai 2007. Apelul a durat doar 1 minut și 48 secunde, din cauză că apelatul avea telefonul închis și a intrat căsuța vocală.

7. Pixelstick este un stick LED care îi ajută pe cei care vor să își pună în practică imaginația și vor să creeze lucruri unice cu el. Fotografii pot creea opere de artă 3D în aer. Cel care îl folosește poate picta orice, în oricâte culori dorește.

8. Aceasta incuietoare pentru bicicleta este una inteligenta. În cazul Lock8, comenzile pot fi acționate prin smartphone, iar încuietoarea se activează imediat ce te deplasezi de lângă ea. Încuietoarea are un sistem de alarmă care se declanșează atunci când cineva încearcă să fure bicicleta căreia îi este atașată. În plus, utilizatorul primește imediat o notificare pe telefon.

9. Există o sferă care intră singură într-o cameră atunci când este programată pentru o sesiune de curățare. Ea scanează camera și eliberează 908 roboti minusculi care fac curat în cameră, folosind apă și soluție de curățat.

10. Si xNT este un implant îi permite celui care îl are în corp să controleze toate gadgeturie din viața lui. Chiar și luminile din casă pot fi controlate cu ajutorul lui, utilizatorul putând să facă și unele plăți pentru produsele pe care le cumpără.

PLAYTECH
11:34 09.02.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video