Zotac GTX 750 Ti Thunderbolt, dar… fără Thunderbolt

Zotac GTX 750 Ti Thunderbolt, dar... fără Thunderbolt

Thunderbolt pe o placă grafică? Ei bine, nu. Doar marketingul este vinovat de această denumire pentru Zotac GTX 750 Ti Thunderbolt.

zotac-thunderbolt-gtx-750-tiN-W-427244-22

Probabil ideea celor din companie a fost să ilustreze cât de rapidă este noua Zotac GTX 750 Ti Thunderbolt, folosind numele unui conector dezvoltat de Intel și de Apple inițial. Placa deține caracteristici relativ obișnuite cu aproape oricare altă placă din seria GeForce GTX 750 Ti, cum ar fi conectori DVI, HDMI și DisplayPort. În schimb nucleul grafic rulează la 1229 MHz și în modul Boost la 1320 MHz, și deține 2 GB GDDR5 la 6 GHz. Plăcile de referință au 1020 MHz și respectiv 1085 MHz în modul Boost. Placa este și ceva mai lungă decât modelul standard și deține un sistem de răcire format dintr-un radiator masiv, acoperit de două ventilatoare puternice cu un diametru de 90 mm.

Prețul Zotac GTX 750 Ti Thunderbolt este echivalentul a 190 euro și, spre mirarea tuturor, nu va fi disponibilă în Statele Unite, ci în Asia, ulterior și în Europa.

Aș fi curios dacă au avut aprobarea Intel pentru folosirea denumirii Thunderbolt în Zotac GTX 750 Ti și dacă este totuși o soluție normală să induci publicul în eroare în acest mod. Înțeleg că poate Lightning era luat de Apple, totuși mă așteptam la o denumire mai asiatică, gen ”UltraFast”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: