ZeniMax încearcă să dea în judecată Oculus Rift, Oculus răspunde elegant

ZeniMax încearcă să dea în judecată Oculus Rift, Oculus răspunde elegant

ZeniMax media este foarte supărată pe Oculus Rift și insinuează că John Carmack a plecat din cadrul companiei lor, cu ideile și tehnologia VR.

Oculus Rift ZeniMax

ZeniMax este compania la care a lucrat John Carmack, unul dintre fondatorii proiectului de success Oculus Rift, care a fost recent achiziționat de către Facebook.

ZeniMax încearcă să dea în judecată Oculus Rift pentru idee sau pentru ceva tehnologii folosite în cadrul proiectului, nu știe nimeni exact pentru ce. Acest lucru nu este neobișnuit în această industrie, dra se ridică întrebarea de ce ZeniMax nu a intentat procesul mai devreme, ci abia acum, după ce Facebook deversează sume colosale în buzunarul fondatorilor Oculus. Lucrurile merg mai departe și Oculus are deja o opinie oficială asupra acestei situații, singura de altfel.

”Suntem dezamăgiți însă nu foarte surprinși de atitudinea lui ZeniMax și vom demonstra că toate acuzațiile sunt false. Între timp dorim să clarificăm câteva aspecte. 

Nu există nici o linie de cod sau tehnologii proprietare ZeniMax în produsele Oculus.

John Carmack nu a plecat cu nici o proprietate intelectuală de la ZeniMax. 

ZeniMax a denaturat scopurile și limbajul contractului de non-divulgare semnat de Palmer Luckey.

Un motiv esențial pentru care John Carmack a plecat de la ZeniMax în august 2013 este acela că i s-a interzis să lucreze la Oculus Rift și să nu mai investească în elemente de realitate virtuală cât lucrează pentru acea companie.

ZeniMax a anulat suportul VR pentru Doom 3 BFG atunci când Oculus a refuzat cererile pentru un pachet de acțiuni fixe în noua companie.

ZeniMax nu a acționat în judecată Oculus pentru tehnologii sau proprietate intelectuală până acum. ZeniMax nu a contribuit cu nici o tehnologie sau proprietate intelectuală pentru Oculus și doar după ce a fost anunțată achiziția de către Facebook a făcut aceste acuzații.

În pofida faptului că pachetul complet de cod pentru Oculus este disponibil online (developer.oculus.com), ZeniMax nu a identificat nici o linie de cod sau tehnologie care să le aparțină.”

Cred că observațiile de mai sus vor convinge aproape orice juriu, în cazul în care se va ajunge la un proces, mai ales dacă ZeniMax nu vine și cu dovezi care să le susțină afirmațiile.

Citește și: