30 dec. 2014 | 11:27

Xiaomi Arch, un smartphone cu ambele laterale curbate, inspirat de Note Edge

ACTUALITATE
Xiaomi Arch, un smartphone cu ambele laterale curbate, inspirat de Note Edge

Chinezii de la Xiaomi au fost acuzați de multe ori că îi copiază pe americanii de la Apple. Totuși, cu noul Xiaomi Arch, compania a demonstrat că își poate găsi inspirația și la alte companii. 

xiaomi-arch-630x388

Xiaomi Arch este primul competitor pentru Samsung Galaxy Note Edge, smartphone-ul cu display curbat într-o parte, prezentat de sud-coreenii de la Samsung odată cu Samsung Galaxy Note 4.

Noul model al celor de la Xiaomi are ecranul curbat pe ambele margini laterale și pe Internet a apărut prima fotografie cu el. La fel ca și în cazul Galaxy Note Edge, Xiaomi Arch se folosește de lateralele curbate pentru a afișa notificări sau pentru a permite accesul rapid la diverse aplicații.

Se zvonește că și Samsung Galaxy S6 va veni cu ecran curbat pe ambele părți. Totuși, rămâne de văzut dacă cei de la Xiaomi vor lansa modelul Arch pe piață.

Având în vedere că modelele lansate până acum de compania chinezească s-au remarcat pentru performanțele de top oferite la un preț scăzut, s-ar putea ca Arch să fie lansat abia după ce costul ecranelor curbate va scădea suficient încât aceste telefoane să aibă un preț decent.