WiTrak, un sistem de detectare a mișcării ce funcționează prin pereți

, 06 Feb, 00:02

Detecția de mișcare reprezintă un subiect destul de interesant pentru multitudinea de aplicabilități ale tehnologiei. WiTrak este însă următorul nivel.

MIT WiTrak

Avem, desigur, senzori inteligenți de detecție a mișcării, senzori ca Microsoft Kinect sau alte variante ale altor producători. Însă acestea, ca și alte variante comerciale, au câteva minusuri pe care cercetătorii de la MIT doresc să le rezolve cu ajutorul lui WiTrak. În primul rând, trebuie să fii în aria de vizibilitate a senzorului pentru a fi detectat, apoi ai nevoie de un senzor pentru fiecare cameră în care vrei să îl folosești. În plus, dimensiunea camerei și iluminarea acesteia sunt cruciale pentru o funcționare eficientă.

O echipă de cercetători a creat un nou sistem, denumit WiTrack, un sistem asemănător cu cel al Microsoft, însă care poate detecta mișcările din întreaga casă, chiar și prin pereți, și nu folosește o cameră video pentru asta. WiTrack folosește un semnal radio cu o putere de 100 de ori mai mică ca cea a router-ului WiFi, și aproximativ de 1000 mai mică ca a unui receptor de GSM. Acesta reflectă semnalul corpului într-un mod asemănător sonarului, și are o precizie între 10 și 21 centimetri chiar și în stadiul de prototip. Sistemul poate detecta cu o precizie de 96,6% atunci când o persoană cade și se poate dovedi destul de util când trebuie să ai grijă de persoane mai în vârstă, de exemplu.

”Credem că există nenumărate posibilități într-un mediu de casă inteligentă. De exemplu, acest sistem poate detecta când o persoană trece dintr-o cameră în alta și poate da o comandă de stingere a luminilor din camera din care iese și de aprindere a lor în camera în care intră. În altă situație, poate detecta când o persoană se dă jos din pat și pornește automat apa în cadă.” a precizat Fadel Adib, unul din creatorii acestui dispozitiv.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail