Western Digital este obligat la plata a 800 milioane de dolari către Seagate

Western Digital este obligat la plata a 800 milioane de dolari către Seagate

Western Digital este oficial obligat să plătească 800 de milioane de dolari către rivalul său Seagate.

Western-Digital

Problema a apărut în 2012, atunci când Curtea Supremă din Minnesota a decis că Western Digital trebuie să plătească 525 milioane de dolari către Seagate. Motivul a fost obținerea mai puțin legală a 8 secrete de fabricație de la un fost angajat Seagate. De atunci suma a crescut la 800 de milioane de dolari.

”Suntem dezamăgiți în ceea ce privește deciziea Curții Supreme din Minnesota, și continuăm să nu fim de acord cu decizia arbitrară.”

Ei bine se pare că Western Digital nu prea are de ales și va trebui să plătească suma respectivă, însă o va face din conturi externe și nu din cele din Statele Unite. Aceștia au promis clienților că business-ul lor nu va fi afectat de plata acestor daune. Elegant, însă pierderi de 800 de milioane de dolari sigur au un efect destul de grav asupra companiei, deși Western Digital este cea mai mare companie producătoare de unități de stocare din lume. Cine știe, probabil chiar își permit aceste daune, și informațiile pentru care plătesc acești bani valorează chiar mai mult, și au fost probabil puse deja în aplicare de departamentul de cercetare și dezvoltare.