14 apr. 2014 | 09:55

Website-ul Twitter devine platformă de mesaje instant

ACTUALITATE
Website-ul Twitter devine platformă de mesaje instant

Un introduce notificările de tip fereastră, prin care puteţi conversa mai rapid cu diverşi internauţi.

twitter-real-time-notifications mesagerie instant update

Twitter este considerată cea de a doua reţea socială ca dimensiune după Facebook. A inclus aproape de la început opţiunea de a trimite mesajele directe către alţi utilizatori şi a avut un sistem de notificări prin care vă anunţa dacă cineva a interacţionat cu tweet-urile voastre.

În speranţa de a spori nivelul de interactivitate al platformei, mai ales în versiunea web a serviciului, introduce în această perioadă notificările interactive de tip pop-up. Evidente în captura de mai sus, aceste notificări facilitează conversaţia într-un mod similar cu Facebook. În plus, puteţi vedea mult mai clar dacă cineva v-a dat o replică la un tweet, dacă v-a dat retweet sau v-a adăugat respectivul tweet la  favorite. Tot în acelaşi mod vi se va aduce la cunoştinţă faptul că aveţi un nou urmaş (follower). Partea de interactivitate incorporată în aceste pop-up-uri include posibilitatea, direct din acea mică fereastră, a redactării rapide a unui reply sau retweet cât şi trecerea unui tweet la favorite.

Noua funcţie va fi încorporată treptat, în următoarele săptămâni, în profilurile tututor. Singurul lucru pe care trebuie să-l aveţi în vedere este că noul format de notificări trebuie activat din pagina de configurare a profilulului vostru.

În teorie, acest update s-ar putea să ţină utilizatorii mai mult pe site şi să faciliteze interacţiunea cu mai multe funcţii oferite de platformă. Rămâne ca în timp să vedem consecinţele.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele