Vânzările de Galaxy Note 4 sunt mai slabe decât cele ale Note 3 de anul trecut

Vânzările de Galaxy Note 4 sunt mai slabe decât cele ale Note 3 de anul trecut

Samsung Galaxy Note 4 este în magazinele din România de mai bine de două săptămâni, însă până acum nu a reușit să se ridice la nivelul predecesorului său în termeni de vânzări la nivel internațional.

Review samsung galaxy note 4

Samsung Galaxy Note 4 a început să fie comercializat de la începutul lunii octombrie, iar până acum compania sud-coreeană a reușit să livreze global aproximativ 4,5 milioane de telefoane. Deși la prima vedere cifra este impresionantă, noua iterație din seria Galaxy Note nu a reușit să-l egaleze pe Note 3 la acest capitol, care în aceeași perioadă s-a vândut în 5 milioane de exemplare.

Aceste 500 de mii de unități în minus au fost cauzate de câteva motive. În primul rând, Samsung Galaxy Note 4 și-a făcut apariția în unele țări mai târziu decât în altele. Un bun exemplu în acest sens este Marea Britanie, unde telefonul a fost pus în vânzare abia pe data de 17 octombrie.

Galaxy Note 4 simte concurența de la iPhone 6 Plus

În al doilea rând, Samsung Galaxy Note 4 nu a reușit să atragă segmentul de utilizatori pe care și-l dorea. Majoritatea celor care pun preț pe design-ul și aspectul telefonului s-au abținut de la a-și achiziționa un Galaxy Note 4, mulți dintre aceștia chiar optând pentru un iPhone 6 Plus. Este clar că cei de la Apple au reușit să fure o parte din piața celor de la Samsung prin lansarea propriului phablet deși este greu să estimăm ce procent.

De asemenea, utilizatorii care deja și-au cumpărat un Galaxy Note 3 sau un Galaxy S5 dinainte nu ar fi avut cum să fie convinși să facă un upgrade, din moment ce Galaxy Note 4 nu oferă destule schimbări pentru a justifica banii cheltuiți în plus. Totuși, Samsung Galaxy Note 4 s-a vândut mai bine decât Galaxy Note 2 care în aceeași perioadă atinsese 3 milioane de unități livrate global.

Cu un ecran QHD de 2.560 x 1.440 pixeli, 3GB RAM, un procesor octa-core Exynos (sau quad-core Snapdragon, în funcție de variantă) și nu în ultimul rând una dintre cele mai performante camere foto de pe piață, Samsung Galaxy Note 4 rămâne unul dintre cele mai puternice telefoane pe care le puteți achiziționa.

Preț: în următoarea perioadă a reducerilor, poți cumpăra Galaxy Note 4 de la acest magazin online. De asemenea, ai la dispoziție câteva oferte bune și aici.

„Am spus despre iPhone 6 că nu este perfect, dar este cel mai bun smartphone și încă sunt de acord cu acea afirmație. Despre Samsung Galaxy Note 4 voi spune că este cel mai bun phablet și dă sens ecranului mai mare“, am apreciat noi în review-ul pentru Samsung Galaxy Note 4.

 

Citește și: