UPS a livrat din greșeală o dronă militară unui civil

UPS a livrat din greșeală o dronă militară unui civil

UPS a făcut o mică greșeală zilele trecute, când a livrat unui utilizator Reddit aparatul din care apar cele mai interesante povești de pe internet, o dronă militară în valoare de 400.000 de dolari.

Drona UPS (3)

Desigur, nu valoarea dronei este importantă în această discuție, ci faptul că respectivul utilizator a comandat o bancă de ridicat greutăți de pe un website de vânzări online și a primit ca bonus un al doilea pachet.

Mai interesant este faptul că, odată ce a realizat că în al doilea pachet se află o dronă militară PUMA, a anunțat serviciul de curierat UPS, de unde i s-a răspuns că o poate păstra, întrucât greșeala nu le aparține. Utilizatorii forumului Reddit au fost destul de rapizi în a-i răspunde că păstrarea acestei drone constituie o contravenție federală și că cel mai bun lucru ar fi să o returneze proprietarului de drept, NOAA Aircraft Operation Center din Florida, în cazul de față. 

Drona nu era complet echipată, modulul de comandă pentru aceasta lipsind cu desăvârșire, probabil pentru că era ambalat separat. O dronă PUMA are o autonomie de aproximativ 2 ore și o distanță de operare de 22 kilometri, și deține ca echipare standard o cameră militară cu infraroșu, precum și o mulțime de senzori speciali.

Situația s-a rezolvat rapid, iar partea frumoasă este că pachetul greșit a ajuns la un utilizator cu simț de răspundere, care și-a dat rapid seama ce are în posesie. Probabil că, dacă ajungea pe mâinile altcuiva, lucrurile s-ar fi derulat altfel, iar rezultatul nu ar fi fost atât de bun. Mai trebuie menționat că astfel de drone pot fi echipate cu muniție de război și folosite pentru alte activități decât cele de monitorizare?

Drona UPS (1)

Drona UPS (2)

Citește și:
Etichete: