Un patent Symantec ne ajută să nu mai luăm torrente cu malware

Un patent Symantec ne ajută să nu mai luăm torrente cu malware

Deşi nu înteţeleg de ce ar face o companie un astfel de gest, un nou patent  a fost obţinut tocmai pentru ocolirea de malware pe torrent.

Utorrent bittorrent symantec patent anti-malware

Orice fişier descărcat de pe implică un anumit risc. Trecând peste noţiunea evidentă a pirateriei, puteţi fi tentaţi să descărcaţi un film şi în realitate să descărcaţi un virus care să vă facă foarte mult rău. Deşi cei mai mulţi dintre utilizatorii avansaţi ai platformei au învăţat să ocolească astfel de conţinut periculos, creatorii de malware găsesc numeroase victime pe torrent. Uneori nu contează nici măcar că respectivele fişiere au comentarii pozitive care-i confirmă calitatea şi autenticitate. E foarte uşor să postezi două rânduri pe un forum prin care să-ţi lauzi creaţia maliţioasă.

Pentru a preveni astfel de situaţii, cei de la Symantec vor să introducă un sistem pe care l-au şi patentat. Acesta va merge pe ideea de reputaţia aferentă diverselor torrente, reputaţia generată pe baza unor anumite reguli.

,,De exemplu, dacă o entitate a participat şi în trecut lamai multe tranzacţii online cu fişiere infectate cu malware, informaţia de reputaţie asociată respectivei entităţi poate indica o reputaţie slabă şi în consecinţă o probabilitate mare ca fişierul ţintă să reprezinte un potenţial risc de securitate.”

La ora actuală nu se cunosc detalii exacte despre un astfel de serviciu şi nici dacă va fi sau nu implementat prea curând. În schimb, având în vedere cei aproximativ 250 de milioane de utilizatori de torrent activi în fiecare lună, comunitate s-ar abona cu siguranţă la soluţia ipotetică dată prin sus numitul patent Symantec.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI