Un nou studiu confirmă camera Galaxy S5 ca fiind cea mai bună

Un nou studiu confirmă camera Galaxy S5 ca fiind cea mai bună

Cei de al DxOMark reprezintă autoritatea care a confirmat, cel mai recent, camera Galaxy S5 ca fiind cea mai bună la ora actuală.

Samsung-Galaxy-S5-review-rear-camera-lens-macro-2

Într-o perioadă în care rezultatele în benchmark-uri sunt măsluite într-un mod agresiv de majoritatea producătorilor de smartphone-uri cu Android, singurul test obiectiv care mai rămâne în picioare, pe lângă autonomie, este abilitatea . Deşi noţiunea de fotografie frumoasă este una subiectivă, din cauza faptului că unii preferăm culori mai saturate, alţi culori mai naturale sau mai puţin arse, există şi multe puncte de vedere comune ce pot fi cuantificate.

Cei de la DxOMark au testat, folosind aceleaşi criterii de selecţie, unele dintre cele mai atrăgătoare terminale ale momentului. Pentru fiecare model în parte, notele le puteţi vedea detaliate mai jos. Cu toate că lipsesc jucători importanţi din test, precum LG G3 sau Xperia Z2, cel mai important este că, la mustaţă, Samsung a ieşit în faţa Sony Xperia, prin camera , asumându-şi titlul de câştigător.

Pentru a fi lider, Galaxy S5 a înregistrat 80 de puncte din 100 pe partea de captură foto, pentru expunerea corectă a subiectului, un balans de alb bun şi o randare bună a culorilor în condiţii de iluminare foarte bune. Pe partea de video, scorul de 79/100 a fost obţinut pentru un timp foarte scăzut necesar pentru autofocus şi o randare foarte bună a detaliilor din texturi. Aparent, singurul lucru care mai lipseşte din această ecuaţie, este un sistem de stabilizare optică a imaginii.

Din punctul meu de vedere, achiziţia unui smartphone, mai ales când vorbim de un gadget de vârf, implică mult mai multe criterii decât abilităţi de captură. Înainte de orice, însă, respectivele criterii sunt subiective, motiv pentru care fiecare statistică în plus pe care o vedeţi surprinsă într-un tabel vă ajută să luaţi o decizie informată şi asta e cel mai important.

Samsung-Galaxy-S5-DxOMark-Score