Meizu MX4, un nou smartphone high-end din China, a fost lansat oficial

Meizu MX4, un nou smartphone high-end din China, a fost lansat oficial

După mai multe imagini şi zvonuri care au circulat pe Internet în ultimele săptămâni, noul a fost lansat oficial.

meizu-mx4

Compania chineză  şi-a lansat oficial noul vârf de gamă. Este vorba Meizu MX4, un smartphone cu inovaţii semnificative la capitolul hardware faţă de alte aparate recente ale producătorului.

În primul rând, vorbim de un ecran care, după spusele celor de la Meizu, nu a mai fost văzut niciodată într-un telefon. Acesta este un IPS de 5,36 inci cu o rezoluţie de 1.152 x 1.920 pixeli protejat cu Gorilla Glass 3. Are un contrast real de 1.100:1, o o luminozitate de 500cd/m2 şi este capabil să afişeze 85% din gamutul de culori NTSC. Cu o margine foarte subţire, ecranul de la Meizu MX4 vine cu un raport de aspect de 15:9, deoarece are controale virtuale pe un segment din partea inferioară, lăsând totuşi spaţiu pentru conţinut full HD 1080p.

Citește și: Meizu MX4, un nou smartphone de top din China va fi lansat în toamnă

În rest, Meizu MX4 este construit în jurul unui MediaTek MT6595 octo-core cu patru nuclee tactate la 2,2 GHz şi alte patru la 1,7GHz, iar memoria RAM este de 2GB. De procesarea video se va ocupa GPU-ul PowerVR G6200.  Partea de captură va fi asigurată de o cameră frontală de 2 MP şi una principală de 20,7 MP. Aceasta din urmă foloseşte un senzor de ultimă generaţie de la Sony de tip Exmor RS.

Va fi disponibil în variante de 16, 32 şi 64GB cu conectivitate CAT.4 LTE, Dual Band WiFi şi Bluetooth 4.0. Cu un preţ între 225 de euro şi 300 de euro, în funcţie de spaţiul inclus, MX4 va avea din start o baterie încorporată de 3.100mAh. Ca în multe alte cazuri, când vorbim de gadgeturi asiatice, nu se ştie încă dacă va avea sau nu parte de o lansare globală.

Citește și: