TZOA este gadgetul purtabil care îți arată unde e cel mai curat aer

TZOA este gadgetul purtabil care îți arată unde e cel mai curat aer

Într-o lume din ce în ce mai poluată, un stil de viaţă sănătos implică şi utilizarea unui gadget purtabil precum TZOA pentru monitorizarea aerului respirat.

TZOA proiect aer curat gadget

Poluarea este o problemă cât se poate de reală a secolului 21. Mulţi dintre noi conştientizează acest lucru şi pentru a evita amplificarea gravităţii situaţiei. al mediului poluat asupra sănătăţii, aceeaşi oameni încearcă să ajungă cât mai des pe munte sau în mijlocul pădurii, în zone în care aerul curat este mult mai probabil.

Pentru ceilalţi, există TZOA. Dacă vă număraţi printre cei care caută aer curat în deplasările zilnice, un nou gadget purtabil s-ar putea să vă facă aceste căutări mult mai facile. Aflat momentan în stadiu de proiect pe Kickstarter, micul gadget auriu include un amalgam de senzori pentru a fi clasificat de dezvoltatorii săi ca un enviro-tracker. Acesta măsoară calitatea aerului, cantitatea de emisii ultra violete, umiditatea şi temperatura ambiantă din jurul celui care îl poartă.

Pe lângă faptul că întregul amalgam de informaţii adunate de TZOA vă sunt afişate pe ecranul telefonului, acestea pot fi urcate automat şi online. În acest fel, se creează automat o hartă a celor mai poluate şi cele mai curate zone dintr-un oraş. Dispozitivul se află momentan într-un stadiu incipient, creatorii săi făcând comparaţii între măsurătorile obţinute de micul aparat şi senzorii atmosferici profesionali aflaţi la mare înălţime. Dacă lucrurile merg conform planului, până în vara anului viitor, contra sumei de 135 de dolari ar trebui să puneţi şi voi mâna pe un astfel de senzor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: