02 iun. 2014 | 15:15

TUTORIAL: Îmbunătățește performanța PC-ului curățând regiștrii

VIDEO
TUTORIAL: Îmbunătățește performanța PC-ului curățând regiștrii

Regiştrii ,,curaţi” reprezintă cheia unui sistem PC stabil, fără erori, motiv pentru care această acțiune ar trebui să fie prioritară.

 Îmbunătățește performanța PC-ului curățând regiștrii.

Odată cu trecerea timpului, performanța calculatorului scade. Vești bune, însă! Astăzi există pe internet foarte multe programe care ne pot ajuta în rezolvarea acestei probleme. Probabil, unul dintre cei mai mari răufăcători ai perfomanței sunt regiștrii cu probleme sau care nu își au locul pe calculatorul personal. Pentru acestea, poate cel mai bun instrument pe care îl putem avea pentru curățarea PC-ului este CCleaner.

Ușor de folosit și instalat, CCleaner îți face calculatorul mai rapid și mai sigur. Dacă PC-ul tău se mișcă greu, e foarte probabil ca sistemul de operare să fie ticsit de regiștrii, cookies, fișiere temporare și alte date nedorite. CCleaner îndepărtează aceste ,,resturi” eliberând spațiu prețios și permite Windows-ului să ruleze mai rapid. În plus, prin CCleaner putem șterge urmele activității noastre online, cum ar fi istoricul navigării pe internet. Acesta are 3 instrumente de bază: „Cleaner” cu ajutorul căruia putem scana și șterge programele nedorite; „Registry Cleaner” care caută și curăță regiștrii cu probleme și serviciul „Uninstall” prin care putem îndepărta și șterge programe și apllicatii care ne supără.

Facem și o scurtă prezentare a Windows Fix It, un serviciu pus la dispoziție pe support.microsoft.com/fixit. Acest serviciu oferă o serie de mici executabile menite să repare diverse probleme și erori comune de care ne putem lovi în Windows. Veți găsi rezolvări pornind de la probleme ce ţin de video, CD-ROM, diagnosticare și reparare până la probleme de performanță. Doar aruncând o privire în amănunt asupra acestei liste vă veți da seama ce se potrivește și ce aveți nevoie pentru calculatorul vostru.

 Pentru mai multe detalii, vă invit să urmăriți tutorialul. Vizionare plăcută!