MSI pregătește trei noi plăci de bază cu chipset Z97

MSI pregătește trei noi plăci de bază cu chipset Z97

Seria de plăci de bază MSI destinate segmentului Gaming au o importanță mare pentru companie.

MSI Z97

Dovada se află în faptul că acestea sunt primele produse lansate de companie pentru cel mai nou chipset de la Intel, Z97. Plăcile de bază pentru gaming sunt o alegere populară pentru cei care construiesc sisteme, în principal pentru stabilitatea bună de care dau dovadă și pentru multitudinea de funcții pe care le dețin.

Odată cu știrile despre noile procesoare Haswell Refresh, toți producătorii lucrează la dezvoltarea noilor plăci de bază care vor fi platforma pentru noile CPU-uri.

Chipsetul Z97 Express va sta la baza noului line-up MSI, iar plăcile de bază poartă numele de Z97 Gaming 3, Z97 Gaming 5 și MSI Gaming 7. Se pare că nici MSI nu este prea atașat de numerele pare, la fel ca mulți dintre producătorii asiatici. Se spune numerele pare aduc ghinion în cultura lor.

MSI renunță astfel la denumirile vechi, G45, GD55 și GD65 fiind acum istorie. Noile plăci Z97 Gaming 7 vor fi echipate cu o mulțime de funcții precum slot-uri M2 pentru SSD-uri foarte rapide, 3 sloturi PCI Express 3.0 16x, 8 porturi de SATA 6 Gbps. Z97 Gaming 5 va beneficia de aproape aceleași caracteristici mai puțin slotul M2, iar Z97 Gaming 3 va avea un VRM în 6 faze, și câteva sloturi clasice PCI, precum și un singur slot PCI Express 3.0 16x.

Partea interesantă este că toate aceste plăci de bază MSI vor menține placa de sunet izolată de restul PCB-ului și interfața LAN cu latență mică.

Citește și: