Transformers: Rise of The Dark Spark – când dintr-o scânteie nu iese foc [REVIEW]

Transformers: Rise of The Dark Spark – când dintr-o scânteie nu iese foc [REVIEW]
Octavian Palade
15:05 19.07.2014

Jocul Transformers: Rise of The Dark Spark a fost lansat aproape concomitent cu blockbuster-ul Age of Extinction și a ajuns și în redacția Playtech. Din păcate nu am fost foarte încântați de creația celor de la Activision.

Jocul este un third-person shooter în care poți controla, pe rând, Autoboții și Decepticonii, în încercarea de a pune stăpânire pe Scânteia Întunecată, o forță antică capabilă să controleze timpul.

Transformer - joc pentru Xbox 360, review Playtech (4)

Introducere

Înainte de a începe review-ul propriu-zis, trebuie să mă ”spovedesc” în fața voastră.

Sunt un mare fan Transformers. Când eram mic, mă trezeam cu noaptea în cap ca să nu ratez vreun episod din seria animată Transformers. Am fost la cinematograf la toate filmele realizate de Michael Bay și am avut discuții aprinse cu persoanele care spuneau că ”sunt niște porcării care se bazează pe efecte speciale”: ”da prietene, vorbești de un blockbuster. Te așteptai să te uiți la versiunea cu roboți a Shawshank Redemption, sau ai greșit sala?”. Am chiar și un portofel cu Transformers (Decepticons FTW) și, evident, am fost entuziasmat când o copie a Rise of The Dark Spark a ajuns în mâinile mele, mai ales după ce am citit review-urile celorlalte jocuri.

Din păcate, nu am putut să-i dau acestui joc o notă mai mare și veți vedea pe parcurs de ce. Înainte să spun ce mi-a displăcut, să vă arăt ce a fost okay la acest joc.

Transformers

Puncte pro – Transformers: Rise of The Dark Spark

Sistemul de luptă este distractiv. Rise of The Dark Spark te aruncă, încă de la început în acțiune. Scopul tău? Să distrugi toți roboții inamici care îți ies în cale. Țintești, tragi, te adăpostești. Este genul de shooter third-person care nu te va frustra și exploziile care rezultă în urma acțiunilor tale sunt satisfăcătoare.

Armele sunt un factor important, iar cei de la Activision nu s-au sfiit să le facă mari, impresionante, variate și letale. După fiecare etapă, jucătorii sunt întâmpinați cu câte o armă nouă sau cu câte un upgrade (upgrade-urile se fac la ghișee speciale și sunt disponibile după realizarea anumitor task-uri).

Abilitățile speciale sunt variate și fiecare robot în parte (fie el Autobot sau Decepticon) vine cu o putere unică. Acestea pot ușura destul de mult bătăliile și pot fi ori atacuri fulgerătoare cu sabia, ori drone care îi împușcă pe inamici, ori fulgere distructive care acoperă camere întregi.

Puncte contra

Povestea din Transformers: Rise of The Dark Spark este simplă: trebuie să pui mâna pe Scânteia Întunecată, înainte ca inamicii tăi să o facă. Problema este următoarea: spre deosebire de War of Cybertron și Fall of Cybertron, unde existau campanii diferite pentru Autoboți și Decepticoni, în Rise of the Dark Spark, trecerea de la o planetă la alta (Terra și Cybertron) se face fără niciun fel de logică. Ai terminat un nivel cu un Autobot? S-ar putea ca în următorul nivel să joci cu un Decepticon. Au vreo legătură nivelele între ele? Aboslut niciuna. De ce? Pentru că… motive?

Mai mult, nu există niciun puzzle solicitant, acțiunea este obositor de repetitivă și nivelul de dificultate variază și el fără niciun fel de noimă.

Grafica este oarecum jenantă pentru un titlu lansat în 2014. Eu m-am jucat pe o consolă Xbox 360, pe un ecran full HD și am fost teleportat în anul 2010. În plus, nivelele care au loc pe Pământ sunt fade și bubuiturile constante nu maschează acest lucru.

Modul mașină este absolut oribil. Să controlezi roboții când sunt în formă de automobil (sau navă) este aproape imposibil, nu mai zic de faptul că dacă încerci să-ți țintești dușmanii, vei ajunge să tragi numai pe lângă.

Concluzie

Transformers: Rise of The Dark Spark este cel mult un titlu de weekend. Genul de joc pe care îl joci timp de o oră, cu o bere lângă tine, cât timp se pregătește prietena ta ca să ieșiți în oraș. În niciun caz nu este un joc pentru gamerii hardcore, nu este un joc pentru fanii universului Transformers, nu este un joc pe care e musai să îl ai în colecția ta.

 Transformer - joc pentru Xbox 360, review Playtech (1)

Comentarii
loading...