17 oct. 2014 | 18:51

Transcense, aplicația care îi ajută pe cei cu deficiențe de auz să perceapă lumea altfel

ACTUALITATE
Transcense, aplicația care îi ajută pe cei cu deficiențe de auz să perceapă lumea altfel

În jur de 5 procente din populația lumii suferă de probleme cu auzul iar Transcense este aici ca să îi ajute.

Transcense

Pentru cele 5 procente este destul de dificil să țină pasul cu o conversație la un restaurant sau într-un mijloc de transport în comun aglomerat. Există acum o aplicație pe nume Transcense care traduce vocea în text scris ce apare pe smartphone, în timp real și chiar și atunci când există mai mulți oameni care vorbesc în același timp. Aplicația a fost realizată de 4 studenți care fac parte din cei 5 procente menționate mai devreme și care au fost afectați diferit în acest sens.

Ca orice proiect interesant, aplicația nu este încă în stadiul final și beneficiază de un proiect de crowdfunding pe Indiegogo. Modul de funcționare al aplicației este prin conectarea mai multor telefoane și activarea microfonului fiecăruia pentru a capta vocea din mai multe surse. Aplicația folosește un algoritm de recunoaștere a vocii și afișează fiecare voce cu o culoare diferită pentru ca cel care urmărește ecranul smartphone-ului să identifice cui aparțin cuvintele.

Aplicația va fi disponibilă contra cost, în primă fază 150 de dolari pentru cei care contribuie campaniei și apoi 360 de dolari pentru cei care o vor achiziționa ca un produs final. Pare o sumă mare, însă este implicit mai mică decât un aparat auditiv de calitate și probabil mai utilă în cele mai multe situații.

Transcense-2