Tot ce știm despre iPhone 6 cu două săptămâni înainte de lansare

Tot ce știm despre iPhone 6 cu două săptămâni înainte de lansare

iPhone 6 va fi prezentat la începutul lunii viitoare. Pe măsură ce data se apropie, detaliile despre noul smartphone apar din ce în ce mai des.  

iPhone 6 pret

Noul telefon al celor de la Apple este, probabil, cel mai anticipat dispozitv al anului. Totuși, la fel ca și modelele anterioare, iPhone 6 pare să nu mai aibă secrete, chiar dacă nu a fost încă prezentat.

„Playtech“ a analizat toate zvonurile legate de cel mai așteptat telefon al anului și vă prezintă o privire de asamblu asupra acestuia.

În primul rând, se știe deja că iPhone 6 va veni în două variante, cu dimensiuni de ecran mai mari decât cele ale modelelor anterioare. Astfel, iPhone 6 va face trecerea de la 4 inch la 4,7 inch, respectiv 5,5 inch. Versiunea cu ecran de 4,7 inch va fi prezentată pe 9 septembrie, urmând ca cea mai mare să fie lansată ulterior.

Vorbind despre ecran, trebuie menționat că acesta va fi protejat de un strat de cristal din safir, mult mai rezistent la șocuri și zgârieturi decât sticla. Ecranul a ajuns pe mâinile câtorva bloggeri și se pare că va fi mult mai dificil de spart. Rezoluția va fi de 828×1472, pentru modelul cu display de 4,7 inch și 960×1704, pentru modelul de 5,5 inch.

Din imaginile scăpate până acum pe Internet se poate observa că designul a fost și el schimbat, iar noul iPhone 6 va marginile mult mai rotunjite. Butonul de pornire/oprire este mutat din partea de sus pe marginea din dreapta, pentru a facilita accesul.

GN32156C

Sub „capotă“, noul iPhone 6 va veni cu un procesor Apple A8, mult mai performant decât cel de pe iPhone 5S, cu o viteză de aproximativ 2Ghz. Camera foto va fi și ea îmbuătățită și va fi dotată cu un bliț special care să ajute la o redare naturală a culorilor.

Sistemul de operare va fi noul iOS 8. Versiunea va păstra aceeași linie grafică ca și iOS 7, dar va integra o serie de funcții noi. Astfel, dezvoltatorii vor avea acum acces la tastatură, dar și la senzorul pentru amprente Touch ID. De asemenea, iOS 8 va veni și cu o nouă aplicație prin care utilizatorii își vor putea monitoriza starea fizică și sănătatea.

Și cablul de conectare Lightning va fi schimbat. Noul model are o mufă USB reversibilă, care va putea fi introdusă în PC mult mai ușor, la fel cum și mufa Lightning poate fi introdusă în smartphone indiferent de orientare.

Data de 9 septembrie este cea mai vehiculată privind lansarea iPhone 6, dar un zvon recent, potrivit căruia Apple a decis să facă o serie de schimbări de ultim moment, ne face să credem că data ar putea fi mutată pentru sfârșitul lui septembrie. Din cauza tehnologiilor de ultimă oră, iPhone 6 ar putea fi mai scump decât modelele anterioare, ajungând până la aproximativ 1.000 de dolari fără abonament.