09 dec. 2014 | 17:21

Toshiba TT301 este o tabletă cu Android supradimensionată pentru enterprise

ACTUALITATE
Toshiba TT301 este o tabletă cu Android supradimensionată pentru enterprise

Deşi există tablete cu o varietate foarte mare de diagonale, prea puţine dintre ele ajung până la 24 de inci, precum noua TT301.

toshiba-tt301

Ideea de tabletă implică un grad sporit de portabilitate. Aceasta este realitatea şi definiţia nescrisă a acestor dispozitive. Chiar şi creaţii precum Surface Pro 3 care ajung la 12 inci, pot fi cu uşurinţă strecurate într-un ghiozdan pentru a fi folosite în deplasare.

În contrast cu aceste ipoteze, cei de la Toshiba au anunţat o tabletă cu dimensiuni mult mai mari decât media din piaţă. Aceasta poartă numele de Toshiba TT301 şi este construită în jurul unui panou Full HD de 24 de inci, de dimensiunea unui monitor obişnuit de desktop. Suportă interacţiunea cu până la 10 degete simultan şi, pentru că este dedicată mediului enterprise, nu avem momentan nici o idee cât va costa.

În ceea ce priveşte arhitectura internă a produsului, aceasta nu vă va şoca prin performanţă. Foloseşte o combinaţie dintre un procesor dual core la 1 GHz şi 1GB RAM. Memoria internă va fi de 16GB şi, ca bonus, va avea incorporat şi un senzor infraroşu pentru a interacţiona cu alte dispozitive electronice din casă. Pe marginea sa, cu toate că nu se vede în imaginile alăturate, va exista un port HDMI, în timp ce amatorii de streaming wireless vor putea folosi Miracast pentru a-şi proiecta conţinutul video pe TV. Merită avut în vedere faptul că respectivul port HDMI va fi şi de ieşire şi de intrare, ca urmare, nu vă reţine nimeni să investiţi într-un monitor touchscreen la supra preţ pentru notebook-ul sau desktop-ul vostru. Are două difuzoare cu o putere de 2 W, suficiente pentru o varietate foarte mare de contexte şi vine preinstalată cu Android 4.2.1.

În prima etapă de comercializare, TT301 se va comercializa în Japonia, rămânând ca în funcţie de cererea din piaţă să ajungă şi în alte colţuri ale mapamondului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele